Ahold Delhaize (Mega Image) cumpără Profi cu 1.3 miliarde euro

De Mihai Vintilă 30 Octombrie 2023, 21:39 Economie

Ahold Delhaize (Mega Image) cumpără Profi cu 1.3 miliarde euro

Ahold Delhaize a anuțat azi cupărarea a 100% din retailerul românesc de produse alimentare Profi Rom Food SRL (Profi) de la firma MidEuropa, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare. Această achiziție aduce Mega Image al Ahold Delhaize mai aproape de lideul Lidl pe piața din România.

Conform Ahold Delhaize Profi este un important retailer de produse alimentare tradiționale care operează 1.654 de magazine iar în cele douăsprezece luni încheiate în iunie 2023, compania a generat vânzări de 2,5 miliarde de euro.

Achiziția va dubla mai mult decât dimensiunea afacerii existente în România a Ahold Delhaize, care operează sub brandul Mega Image și are 969 de magazine, predominant în zone urbane. Ahold Delhaize se așteaptă ca achiziția să genereze o creștere semnificativă a veniturilor și sinergii din tranzacție.

Ahold Delhaize va plăti o valoare a întreprinderii de aproximativ 1,3 miliarde EUR, corespunzătoare valorii întreprinderii ajustate în funcție de leasing de 1,8 miliarde EUR (după IFRS 16).

Frans Muller, directorul executiv al Ahold Delhaize, a declarat: „Sunt foarte încântat să îi urez bun venit lui Profi în familia Ahold Delhaize. Am urmărit de ceva vreme traiectoria companiei și admirăm ceea ce echipa Profi a reușit să realizeze. Cred cu tărie că Profi are o cale de creștere interesantă în față și aștept cu nerăbdare să colaborăm cu echipa pentru a consolida și mai mult prezența noastră în Europa Centrală și de Sud.”

Tranzacția este supusă unor condiții, inclusiv autorizarea fuziunilor în conformitate cu legile și reglementările aplicabile în materie de concurență. Închiderea este așteptată pentru 2024.

BofA Securities și Goldman Sachs au acționat ca consilieri financiari pentru Ahold Delhaize iar CMS și GNP Guia Naghi & Partners au acționat în calitate de consilieri juridici.

 

Autor Mihai Vintilă 30 Octombrie 2023, 21:39 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii