A.J.O.F.M. Brăila invită absolvenții promoției 2024 să se înregistreze pentru accesarea serviciilor de ocupare a forței de muncă

De Mihai Vintilă 13 Iunie 2024, 19:45 Economia Brailei

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.J.O.F.M.) Brăila anunță absolvenții de învățământ din promoția 2024 că pot să se înregistreze în evidențele instituției pentru a beneficia de serviciile legale destinate integrării pe piața muncii. Absolvenții care se înregistrează ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea acces gratuit la servicii de informare și consiliere profesională, mediere a muncii, formare profesională, precum și la diverse facilități financiare.

Absolvenții domiciliați în județul Brăila trebuie să se înregistreze în termen de 60 de zile de la absolvire la una dintre următoarele locații:

A.L.O.F.M. Brăila, str. Sergent Tătaru, nr.2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”), tel. 0239/613080;
Punctul de Lucru Făurei, Str. Republicii, nr. 36, Făurei, tel./fax 0239/661749;
Punctul de Lucru Însurăţei, Șos. Brăilei, nr.18, tel. 0239/660574.


Pentru înregistrare, absolvenții trebuie să prezinte următoarele documente:

Actul de identitate, în original;
Actele de studii și de calificare sau adeverința care atestă data absolvirii, în original;
Curriculum Vitae.
Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire este o condiție obligatorie pentru obținerea indemnizației de șomaj, în cazul în care absolventul nu reușește să se încadreze în muncă conform pregătirii profesionale. Pentru absolvenții de liceu, termenul de 60 de zile începe din ziua următoare datei absolvirii, iar pentru cei care au corigențe, termenul se calculează de la data promovării examenului de corigență.

Informații suplimentare privind acordarea indemnizației de șomaj sunt disponibile pe site-ul instituției, www.anofm.ro, secțiunea Persoane fizice/Indemnizații de șomaj și venituri de completare.

 

Autor Mihai Vintilă 13 Iunie 2024, 19:45 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii