Patronatul Oamenilor de Afaceri din Brăila s-a lansat la apă

De Gabriela Popa 28 Iunie 2015, 13:29 Economia Brailei

POABOamenii de afaceri din Brăila au de vineri, 26 iunie 2015, o structură patronală la care pot adera şi care îi poate reprezenta. Lansarea acestei organizaţii denumită Patronatul Oamenilor de Afaceri din Brăila (POAB) a avut loc în Aula Facultăţii de Inginerie, în prezenţa mediului de afaceri local, a reprezentanţilor administraţiei locale, secretari de stat, parlamentari. Semnalul transmis a fost acela că un mediu de afaceri sănătos bazat pe o cultură antrepronorială bine înţeleasă va duce la dezvoltarea comunităţii, sub toate aspectele ei.

Deşi pe agenda evenimentului s-a anunţat prezenţa ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici, acesta nu a fost prezent. În schimb, la invitaţia preşedintelui POAB, omul de afaceri Vasile Priceputu, au răspuns prof. univ. dr.  Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), Ciprian Ardelean, consilier al premierului Victor Ponta, senatorul Ion Rotaru şi deputatul Marian Dragomir.

În cuvântul de deschidere, preşedintele POAB Brăila, Vasile Priceputu, a declarat că prin această organizaţie se doreşte schimbarea în bine a mediului local de afaceri prin încurajarea antreprenorilor să producă, să investească, să aibă profit şi să plătească taxele şi impozitele aferente statului român: “Ne propunem ca prin noi înşine şi prin membrii noştri să construim, să amenajăm, să avem producţie şi să plătim impozite şi taxe statului român. Ne propunem să construim, pentru că această zonă are nevoie să fie construită, la propriu, dar şi moral. Ne propunem să construim săli de conferinţe, dar ... să construim şi principii; ne propunem să construim incubatoare de afaceri, pentru că orice organizaţie nu poate să evolueze fără membri, iar membrii nu pot să trăiască fără angajaţi. Ne propunem să angajăm şi să ridicăm nivelul celor care muncesc la această dată în Brăila. Cultura antreprenorială face parte din cultura generală şi va trebui ca inclusiv cei care lucrează în companiile pe care le reprezentăm să deţină astfel de cunoştinţe antreprenoriale. Este esenţial să facem profit pentru că acesta este scopul oricărei entităţi economice şi bineânţeles, ca să putem plăti impozite şi taxe statului român, cu speranţa ca într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat o să-l determinăm să devină un partener real, credibil şi cinstit”.

În discursul său, fostul ministru al IMM-urilor, Florin Jianu, a spus că prin noul cod fiscal adoptat, întreprinzătorii mici și mijlocii vor avea de câștigat, iar poverile taxelor și impozitelor vor fi mai mici.

semnare protocolÎn cadrul evenimentului, s-au semnat şi documentele de aderare a Patronatului Oamenilor de Afaceri Brăila la CNIPMMR, precum şi protocolul de colaborare cu PTIR.

500 de firme nou înfiinţate în 2015

Statistică: Conform ultimelor date prezentate în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural din luna iunie de către Daniela Condruz, directorul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Brăila, la finele anului trecut la Brăila erau înregistrați 17.473 agenți economici din care 6.115 persoane fizice autorizate și 11.358 persoane juridice.

De la începutul anului 2015 până în luna mai s-au înregistrat 466 persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale și 331 persoane juridice, 28 SRL-Debutant în cadrul programului pentru înfiinţarea şi dezvoltarea microîntreprinderilor de către întreprinzători tineri sau începători şi 566 firme au fost radiate.

De asemenea, au fost prelucrate 569 înregistrări privind societăți comerciale la care s-a deschis procedura de insolvență sau care au intrat în faliment și pentru care s-au întocmit citări / comunicări / convocări și notificări ale actelor de procedură.

 

Autor Gabriela Popa 28 Iunie 2015, 13:29 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii