Dezbaterile Curierul Naţional - La Brăila s-a trăit destul din osânză!

De Mihai Vintilă 05 Martie 2015, 20:15 Economia Brailei

dezbatere Curierul National la Braila

În cadrul manifestării organizate de contidianul Curierul Naţional la Brăila, al cărei partener media a fost si ziarul nostru, s-au făcut promisiuni din partea politicienilor şi s-au făcut prezentări din partea oamenilor de afaceri.

Dezbaterile au fost deschise de domnul Ştefan Rădeanu, secretar general UGIR, care s-a arătat emoţionat de răspunsul rapid al politicienilor locali din Brăila pentru organizarea acestei manifestări. Domnul Viorel Mortu, Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, crede că s-a adunat acea masă critică care să impună o nouă viziune asupra Brăilei. "S-a trăit destul din osânză. E timpul să spunem punct şi de la capăt". Mai mult domnul preşedinte interimar a spus că el garantează un climat de loialitate în afaceri. "Nu vă vom condiţiona afacerile" a tunat de la tribună domnul Mortu. Având în vedere funcţia dumnealui în PSD şi recentele schimbări locale din acest partid pesemne că s-a simţit nevoit să o spună însă în sală nu s-a receptat ca o bună recomandare.

O altă persoană importantă a fost domnul Nicolae Bacalbaşa, Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, care după o trecere prin istorie unde ne-a gratulat drept nişte "latini cam lenţi" a confirmat că viitorul nu există decât sub forma unei conurbaţii Brăila - Galaţi. Mai ales că ambele oraşe sunt pe o arteră importantă de comunicare a Europei- fluviul Dunărea. A arătat că din partea politicienilor din Galaţi există toată deschiderea pentru un astfel de proiect care nu poate aduce decât prosperitate celor două comunităţi.

După partea politică şi-au intrat în rol oamenii de afaceri.

Guven Gungor, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România - TIAD a arătat interesul acestora pentru Brăila şi mai ales faptul că aceştia doresc să inestească şi pe viitor în judeţul nostru.

Preşedintele UGIR Brăila, Iulian Zamfir a marjat tot pe ideea colaborării cu Galaţiul în dezvoltarea unui pol de dezvoltarea al României.

Mohamed Alaaeldin Aly Shawky Elhadidi, Ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România consideră România o ţară atractivă pentru investitorii egipteni şi şi-a arătat deschiderea de a sprijini colaborarea cu Brăila şi Galaţi.

Rocco Ferri reprezentantul patronatului italian in România - Confindustria a considerat că vor fi proiecte pentru Brăila şi Galaţi deoarece discuţii în acest sens deja au început.

S-a făcut apoi o trecere în revistă a infrastructurii Brăilei şi a posibilităţilor concrete de afaceri în domeniul agricol şi alimentar.

Una peste alta această dezbatere a reuşit să mai dezmorţească puţin comunitatea de afaceri din Brăila, a deschis posibilitatea unor noi cooperări şi mai ales a reuşit, prin mediatizarea ei, să arate că în Brăila se pot face şi altfel de afaceri decît cele făcute până acum.

 

Autor Mihai Vintilă 05 Martie 2015, 20:15 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii