Începe campania de primire a cererilor de plată pentru anul 2024 vegetal și zootehnic

De Frimu Ghinea 28 Martie 2024, 19:47 Economia Brailei

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că în perioada 4 aprilie - 7 iunie 2024, fermierii sunt invitați să depună Cererile de Plată pentru intervențiile din sectoarele vegetal și zootehnic pentru anul în curs, direct la Centrele APIA.

Pentru a facilita procesul, fermierii pot completa Cererea de Plată online, folosind aplicația IPA-Online disponibilă pe internet, conform instrucțiunilor oferite în aplicație.

În cazul în care cererea de plată include intervenții din sectorul zootehnic, fermierii trebuie să se adreseze inițial responsabilului APIA pentru completarea declarației privind acest sector, urmând ca ulterior să completeze cererea pentru suprafață prin intermediul aplicației IPA-Online.

Este important de menționat că o singură Cerere de Plată trebuie completată, chiar și în situația în care suprafețele agricole sunt utilizate în mai multe localități sau județe. De asemenea, persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale sau individuale cu același titular trebuie să depună o singură cerere de plată.

După expirarea termenului de depunere a cererii de plată, fermierii sunt obligați să notifice APIA în scris despre orice modificare a datelor declarate în cerere și în documentele justificative, în termen de 15 zile de la data modificării.

Este important de subliniat că fermierii care nu desfășoară activități agricole nu sunt eligibili pentru plată pentru suprafețele sau animalele care nu corespund cerințelor.

De asemenea, fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale pentru intervenții în cadrul dezvoltării rurale, finanțate din fonduri europene, sunt obligați să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă, inclusiv suprafețele neeligibile sau cele care nu mai sunt folosite în scopul producției, pe întreg parcursul anului pentru care se depune cererea.

Documentele care atestă că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. Responsabilitatea privind legalitatea și valabilitatea documentelor revine fermierului și/sau autorității care a emis sau atestat aceste documente.

 

Autor Frimu Ghinea 28 Martie 2024, 19:47 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii