Bursa locurilor de munca pentru absolventi in foaierul Salii Polivalente Danubius

De Redactia 25 Septembrie 2012, 13:59 Economia Brailei
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila organizeaza vineri, 28 septembrie 2012, ora 900, actiunea “Bursa locurilor de munca pentru absolventi“, in municipiul Braila, in foaierul Salii Polivalente “Danubius”. Actiunea “Bursa locurilor de munca”  este o masura activa prin care se faciliteaza contactul direct intre angajatori si persoanele interesate in obtinerea unui loc de munca, in scopul combaterii somajului.
       
Angajatorii care doresc sa participe la bursa, vor transmite, in scris, la sediul A.J.O.F.M. Braila, oferta de locuri de munca vacante, completand formularul “Situatia locurilor de munca vacante “, anexa nr.1 la ”Normele metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca” reglementate prin H.G. nr.174/2002, modificata si completata.

Prin incadrarea in munca cu contract pe perioada nedeterminata a tinerilor absolventi angajatorii pot beneficia, conform prevederilor art.80, din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, de scutire, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta absolventilor incadrati, si subvetie lunara, pe aceasta perioada, pentru fiecare absolvent, astfel:
- o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arta si meserii;
- o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii se invatamant secundar superior sau invatamant postliceal;
- o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, pentru absolventii se invatamant superior.

Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap, ai formelor de invatamant mentionate primesc, lunar, sumele  aferente pe o perioada de 18 luni.

Informatii suplimentare privind organizarea acestei actiuni se pot obtine de la A.J.O.F.M. Braila cu sediul in municipiul Braila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605, tel./fax 0239/611519, 0239/611386.

Persoanele interesate pentru a participa la aceasta actiune care au domiciliul in raza localitatilor Faurei si ]nsuratei, vor contacta Punctele de Lucru Faurei, cu sediul in orasul Faurei, str. Republicii, nr.36, tel.0239/661749, respectiv ]nsuratei cu sediul in orasul Insuratei, sos. Brailei, nr.18, tel.0239/660574.


 

Autor Redactia 25 Septembrie 2012, 13:59 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii