Braila penultimul judet din tara dupa preturile din piete. Suntem Ieftini!

De Redactia 14 Septembrie 2011, 20:47 Economia Brailei
Salarii mici, nivel scazut de trai, economie slab dezvoltata, putine companii care investesc – asa ar putea fi caracterizata Braila.  Econtext a realizat un top al pietelor din Romania pe baza a cinci indicatori : cartofi, varza, rosii, castraveti si fasole.

Cartofi
Sa luam acum si fiecare sortiment in parte, pentru a vedea in ce judete regasim cea mai scumpa si cea mai ieftina leguma. Cei mai scumpi cartofi se gaseau in Oradea, Bihor (3,3 lei pe kilogram), iar cei mai ieftini in Bacau (1,2 lei/kilogram). Sfantu Gheorghe (Covasna) este pe locul 4 la cei mai scumpi cartofi din tara, Miercurea Ciuc se afla pe pozitia 7, iar Targu Mures este pe 9.

Varza
Cea mai scumpa varza se vindea in Brasov, urmat de Baia Mare si Miercurea Ciuc. Slobozia, Alexandria, Slatina si Craiova sunt la polul opus, cu cel mai redus pret pentru varza.

Rosii
Cele mai scumpe rosii se comercializau in Miercurea Ciuc. Pe urmatoarele pozitii se situeaza Vaslui, Targu Mures.
In schimb, cele mai mici preturi sunt Braila, Alexandria. In 16 judete, rosiile sunt la jumatate de pret fata de Miercurea Ciuc!

Castraveti
In privinta castravetilor, cele mai piperate preturi se afla in Arad, urmat de Oradea, Alba Iulia. Cele mai ieftine sunt in Tulcea si Braila. Mai mult, in aceste doua judete (Braila si Tulcea), castravetii costa de patru ori mai putin decat in Arad!

Fasole
Cea mai scumpa fasole se vindea in pietele din Tulcea si Miercurea Ciuc. In schimb, cele mai ieftine fasole se puteau cumpara in Giurgiu. De trei ori mai ieftine!

Braila se gaseste in acest top pe locul 41 ultimul fiind judetul Dolj. Preturile medii locale sunt 1.6 lei la cartofi,  0.9 lei varza, 2.8 rosiile, 0.9 lei castravetii si 4.7 lei fasolea.Preturile sunt pentru un kilogram.

 

Autor Redactia 14 Septembrie 2011, 20:47 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate