Completarea veniturilor salariale privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

De Mihai NEGOMIREANU 26 Martie 2024, 18:55 Economia Brailei

Am primit de la AJOFM Brăila o serie de clarificări. Astfel conform prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, persoanele care se încadrează la muncă și încetează să primească indemnizația de șomaj pot solicita o sumă lunară, reprezentând 30% din cuantumul acestei indemnizații, din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Această completare a veniturilor salariale este disponibilă pentru persoanele care se angajează cu normă întreagă conform legislației în vigoare, iar plata acestei sume se acordă de la data angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, în cazul în care solicitarea se face în maxim 60 de zile de la încetarea dreptului la indemnizație.

De asemenea, persoanele care își pierd locul de muncă în perioada pentru care aveau dreptul la indemnizație de șomaj și se angajează la un alt angajator în termen de 30 de zile beneficiază, de asemenea, de această completare a veniturilor salariale.

Este important de menționat că nu au dreptul la această sumă persoanele care se angajează la angajatori cu care au avut relații de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani.

 

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 26 Martie 2024, 18:55 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii