AJOFM Braila : Stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a şomerilor peste 45 ani sau a şomerilor care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale

De A.J.O.F.M. Brăila 22 Ianuarie 2015, 10:28 Economia Brailei

Potrivit art.85, alin. (1), din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă subvenţii din bugetul asigurărilor pentru şomaj, angajatorilor care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale.

Valoarea subvenţiei este egală cu valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, în vigoare (500 lei), şi se acordă, lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Nu beneficiaza de aceasta subvenţie angajatorii care in ultimii 2 ani au fost in raporturi de munca sau de serviciu cu persoanele angajate din acesta categorie.

Prin programul de ocupare al A.J.O.F.M. Brăila pentru anul 2014, angajatorii au încadrat 277 şomeri peste 45 de ani sau şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale, pentru care au solicitat subvenţii din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Director Executiv,
Monica BRATU

 

Autor A.J.O.F.M. Brăila 22 Ianuarie 2015, 10:28 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii