Mircea Geoană la Șantierul naval VARD Brăila

De Mihai Vintilă 17 Martie 2024, 13:57 Economia Brailei

Mircea Geoană la Șantierul naval VARD Brăila

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a efectuat o vizită pe Șantierul naval VARD Brăila, subsidiara grupului Fincantieri, în data de vineri, 15 martie 2024.

În timpul vizitei, Geoană s-a întâlnit cu conducerea Grupului VARD, inclusiv cu Alberto Maestrini, CEO-ul Grupului VARD, Giovanni Stecconi, Directorul General al VARD Shipyards România, Simona-Alina Puia, Directorul Șantierului din Brăila, și Enrico Della Gatta, vicepreședinte al Fincantieri.

Discuțiile s-au concentrat pe activitățile desfășurate de companii în România, evidențiindu-se importanța strategică a șantierelelor navale din Tulcea și Brăila pentru industria navală. De asemenea, au fost prezentate investițiile efectuate pentru modernizarea facilităților și adaptarea acestora la cerințele industriilor offshore și de croaziere, precum și eforturile de creare a unui mediu de lucru sigur și atrăgător pentru angajați.

Geoană a remarcat și capacitățile tot mai mari de inginerie ale Grupului VARD în România, precum și contribuția la fabricarea sistemelor și componentelor de înaltă tehnologie de către Vard Electro România și Vard Interiors România.

Vizita a inclus și un tur ghidat al Șantierului naval, oferindu-i lui Geoană o imagine detaliată asupra facilităților și proiectelor în curs de desfășurare.

La finalul întâlnirii, Geoană a subliniat importanța cooperării industriale euro-atlantice în contextul politic și economic actual și a exprimat satisfacția față de consolidarea relației dintre NATO și industrie, precum și interesul pentru evaluarea capacităților industriale globale ale Alianței.

De asemenea, Geoană a menționat că vizita sa la Șantierul naval VARD Brăila face parte din eforturile NATO privind Oceanul Digital și a anticipat cu interes vizita sa viitoare la Șantierul naval Fincantieri din La Spezia, Italia.

 

Autor Mihai Vintilă 17 Martie 2024, 13:57 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii