Final de proiect ERASMUS+ la Liceul Tehnologic EDMOND NICOLAU Brăila

De Tudorița TARNIȚĂ 30 August 2021, 13:27 Economia Brailei

Edmond Nicolar proiect Erasmus Edmond Nicolau Erasmus proiect Braila  

În perioada 2019-2021, proiectul a reunit două țări participante: România și Portugalia și a vizat derularea stagiilor de pregătire practică a elevilor în parteneriat cu organizaţiile de primire din Barcelos, Portugalia.

Potrivit infornațiilor furnizate de profesor Dimofte Iuliana, coordonator de proiect, în cadrul programului Erasmus+, Acțiunea Cheie1- Formare profesională (Vocational education and training, VET), Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau” a implementat proiectul European Steps in Professional Training, (nr. de referinţă 2019-1-RO01-KA102-061679), cu un grant câștigat în valoare de 35.524 EURO.

Scopul proiectului a fost creșterea motivației elevilor din învățământul profesional pentru meseriile „Confecționer produse textile”, „Brutar-patiser-preparator produse făinoase”, prin stagii europene de practică, în vederea formării profesionale și dezvoltării personale, pentru inserția cu succes pe piața muncii.

Activitățile derulate au venit în sprijinul elevilor, dar și a întregii comunități prin obiectivele propuse: Creșterea nivelului de competențe profesionale pentru cei 14 elevi participanți, dezvoltarea de parteneriate europene și îmbunătățirea gradului de cunoaștere a valorilor europene, în vederea adaptării elevilor la cerințele societății într-o continuă schimbare. Pe parcursul a 2 ani, 2019-2021, proiectul a reunit două țări participante: România și Portugalia și a vizat derularea stagiilor de pregătire practică a elevilor în parteneriat cu organizaţiile de primire Com-Prensa, Impressão Têxtil, Lda, Panificadora Sul do Cávado, Lda şi organizaţia intermediară Associação Intercultural Amigos da Mobilidade din Barcelos, Portugalia.

Elevii Liceului Tehnologic „Edmond Nicolau”, în calitate de beneficiari direcți ai proiectului, au participat activ la activitățile propuse, prin intermediul cărora și-au însuşit cunoştinţe, abilităţi şi atitudini legate de diferite operaţii tehnologice din domeniile: industrie textilă- pielărie și industrie alimentară. În perioada stagiului de practică, elevii şi-au îmbunătăţit competenţele de limba engleză și au dobândit cunoștințe de limba portugheză.Rezultatele învăţării, din stagiile de practică, au fost certificate prin documentul de mobilitate Europass Mobility şi recunoscute prin documente ECVET( European Credit System for Vocational Education and Training). În timpul liber, elevii au vizitat obiective turistice din frumoasele orașe portugheze Barcelos, Porto, Guimarães și Braga.

Implementarea acestui proiect s-a realizat cu sprijinul directorului instituției de învățământ- Ene Magdalena și a membrilor echipei de gestiune: prof. Dimofte Iuliana- coordonator proiect, prof. Dumitru Monica- responsabil formare profesională, ec. Dumitraşcu Mihaela- responsabil financiar, prof. Dună Magdalena- responsabil pregătire participanţi, informatician Ciocla Mihai- responsabil cu diseminarea rezultatelor proiectului- pentru fluxul 1 şi prof. Buzoianu Manuela- responsabil cu diseminarea rezultatelor proiectului- pentru fluxul 2.

Mai multe detalii despre activităţile derulate pot fi găsite pe site-ul şcolii, www.edmondnicolaubr.ro/erasmus-vet .

 

Autor Tudorița TARNIȚĂ 30 August 2021, 13:27 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii