Precizări privind reducerea accizei la motorină pentru transport

De Redactia 16 Aprilie 2014, 11:58 Economia Brailei
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi informează contribuabilii că, în Monitorul Oficial al României nr.241/4.aprilie.2014 a fost publicată O.U.G. nr.14/2014 pentru completarea art.176 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin acest act normativ au fost aduse modificări Titlului VII „Accize şi alte taxe speciale” din Codul Fiscal în ceea ce priveşte nivelul accizei la motorină. Astfel, se prevede un nivel al accizelor diferenţiat, stabilit prin diminuarea cu 40 euro/1.000 litri, respectiv cu 47,37 euro/tonă, faţă de nivelul standard prevăzut de lege (400,395 euro/1.000 litri sau 473,85 euro/tonă), pentru motorina utilizată drept carburant pentru motor în următoarele scopuri:

a) transport rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate detinate exclusiv transportului rutier de mărfuri şi cu o greutate brută maximă autorizată de cel puţin 7,5 tone;

b) transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3, definit în Directiva 2007/46/CE a Parlamentului European şi a Consiliului Europei din 5.septembrie.2007 de stabilire a unui cadru pentru omologarea autovehiculelor şi a remorcilor acestora, precum şi a sistemelor, componentelor şi a unităţilor tehnice separate destinate vehiculelor respective.

Reducerea nivelului accizelor se realizează prin restituirea sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat către operatorii economici licenţiaţi în Uniunea Europeană. Condiţiile, procedura şi termenele de restituire se stabilesc prin Hotărâre de Guvern.

Precizăm că, măsurile instituite potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică cu respectarea procedurilor specifice în domeniul ajutorului de stat, pentru motorina achiziţionată după data intrării în vigoare a actului normativ şi până la data de 31.martie.2019
DGRFP Galati

 

Autor Redactia 16 Aprilie 2014, 11:58 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate