Berteștii de Jos : Campioni și în servicii turistice

De Redactia 03 Noiembrie 2014, 10:13 Economia Brailei

Ponton Bertestii de JosTitlul proiectului: Amenajare ponton pentru servicii turistice
Proiect finanțat prin Axa 3 a Programului Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 313 -
„Încurajarea activităților turistice”
Beneficiar: SC Olimpyade Danube Tour SRL
Localizarea proiectului: comuna Berteștii de Jos, județul Brăila
Regiunea de dezvoltare: Sud - Est
Perioada de implementare: mai 2009 - mai 2011
Buget total: 1 472 688 lei
Finanțare nerambursabilă: 736 344 lei
Cofinanțare (contribuția beneficiarului): 736 344 lei
Teme abordate: îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și promovarea turismului


Proiectul „Amenajare ponton pentru servicii turistice” este o investiție inițiată de campioana olimpică, europeană și multiplă medaliată la natație, Camelia Potec, prin care o fostă navă–dormitor a fost transformată într-un hotel plutitor de trei stele. Prin acest proiect, beneficiarul și-a propus promovarea peisajului natural specific zonei și crearea unei infrastructuri turistice ce oferă posibilități excelente pentru practicarea turismului, aspect ce permite recreerea în decorul rural, experimentarea unor activități inedite și vizitarea unor puncte de atracție care nu sunt disponibile în zonele urbane.Prin specificul său, proiectul a contribuit la creșterea atractivității comunei Berteștii de Jos și a asigurat noi locuri de muncă pentru locuitorii acestei comune.

Depunerea proiectului a avut loc în cadrul celei de-a doua sesiune a Măsurii 313 - „Încurajarea activităților turistice”, în perioada noiembrie - decembrie 2008. Beneficiarul a contractat servicii specializate de consultanță și proiectare pentru pregătirea dosarului de finanțare. După semnarea contractului de finanțare, beneficiarul a desfășurat toate activitățile proiectului fără să întâmpine probleme majore în implementarea acestuia. Pe toată perioada de implementare, acesta a respectat prevederile contractului de finanțare și a menținut o legătură constantă cu reprezentanții OJFIR Brăila.

În afară de amenajarea navei–dormitor și transformarea acesteia într-un hotel plutitor, prin proiect s-a prevăzut și dotarea hotelului cu un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri, unde se pot organiza evenimente festive, petreceri private și mese de afaceri.Hotelul a fost construit în mare parte din sticlă, pentru ca turiștii să poată admira priveliștea oferită de Insula Mică a Brăilei în timpul croazierelor organizate. Hotelul, amenajat prin intermediului finanțării nerambursabile din FEADR, dispune de zece camere cu pat dublu, dotate cu televizor, internet, aer condiționat, telefon și room service. În apropierea pontonului a fost amenajată și o zonă de agrement, unde se organizează plimbări cu barca cu vâsle și șalupa.

Turiștilor care doresc să pescuiască în timpul croazierei li se oferă permise și echipamente. Acest proiect este unul inovator, fiind un bun exemplu de integrare a activităților turistice și de agrement în vederea promovării peisajelor rurale și a dezvoltării economiei locale.Proiectul este singular în zonă, iar prin activitatea de reabilitare a navei-dormitor, contribuie la dezvoltarea durabilă și facilitează dezvoltarea turismului de înaltă calitate, stimulând dezvoltarea de proiecte similare viitoare.


revista Bune Practici Numărul 3 Octombrie 2014, http://www.rndr.ro

 

Autor Redactia 03 Noiembrie 2014, 10:13 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii