Amendă de 5000 de lei pentru comercializarea de țigări la bucată

De IPJ Braila 19 Octombrie 2019, 12:03 Economia Brailei

Lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila care desfăşurau activităţi de prevenire în zona instituţiilor de învăţământ, au constatat faptul că la un chioşc amplasat în apropierea a două instituţii de învăţământ din zona “Plantelor” , se comercializează ţigarete la bucată.

Ca urmare a activităţilor specifice executate de jandarmii brăileni în scopul desfăşurării în bune condiţiuni a procesului de învăţământ, aceştia au surprins în flagrant angajata unei societăţi comerciale în timp ce oferea spre vânzare ţigări la bucată unui tânăr.

Pentru fapta ilicită administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat cu suma de 5000 lei conform Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Fapta este cu atât mai gravă, cu cât anterior acestui eveniment, societatea în cauză a fost avertizată verbal, întrucât existau indicii conform cărora angajaţii ofereau ţigarete spre comercializare elevilor instituţiilor de învăţământ din zona mai sus amintită.

Pe această cale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila atrage atenţia tuturor societăţilor care comercializează produse din tutun minorilor că sănătatea copiilor şi nu numai este cu mult mai importantă decât profitul obţinut din această activitate.

 

 

Autor IPJ Braila 19 Octombrie 2019, 12:03 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii