APIA. Se pot depune cereri de acordare a grantului direct producătorilor agricoli din sectorul vegetal

De Mihai Vintilă 25 Ianuarie 2024, 20:23 Economia Brailei

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința potențialilor beneficiari că, în intervalul cuprins între 29 ianuarie și 8 martie 2024 inclusiv, aceștia au posibilitatea să depună cereri pentru obținerea grantului direct destinat producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Procedura este în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 5/2024, referitoare la instituirea unei scheme de ajutor de stat menite să sprijine întreprinderile active în producția primară de produse agricole vegetale, ca răspuns la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Cererile de acordare a grantului trebuie depuse la Centrele locale/județene ale APIA sau la Centrul APIA din Municipiul București, în funcție de raza teritorială în care a fost depusă cererea de plată pentru anul 2023.

Grantul direct reprezintă o compensație pe suprafață și este echivalentul a 100 de euro pe hectar, la un curs de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat unei întreprinderi beneficiare nu poate depăși echivalentul a 280.000 de euro în lei.

Resursele financiare totale alocate acestei scheme sunt de 1.200.000 de mii lei, adică echivalentul a 243.239,956 mii euro, finanțate din bugetul de stat prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru anul 2024.

Plata ajutorului de stat se va realiza până la data de 30 iunie 2024. Informații detaliate privind beneficiarii, condițiile de eligibilitate, documentele necesare pentru depunerea cererii de acordare a ajutorului de stat, precum și Ghidul solicitantului vor fi disponibile pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

 

 

 

Autor Mihai Vintilă 25 Ianuarie 2024, 20:23 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii