Absolventii aflati in cautarea unui loc de munca pot benefia de prevederile Legii privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca

De Redactia 02 Iunie 2014, 17:23 Economia Brailei
Readucem in atentia absolventilor aflati in cautarea unui loc de munca, faptul ca, pentru a putea beneficia de prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, trebuie sa se inregistreze in evidenta A.J.O.F.M. Braila intr-o perioada de 60 de zile de la data absolvirii.

Inregistrarea absolventilor se realizeaza la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila din municipiul Braila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605, modulele 2 si 3; la sediul Agentiei Locale Braila, din strada Sergent Tataru, nr.2, corp. B, etaj 3 (in curtea Grupului Scolar Mihail Sebastian); la Punctul de Lucru Faurei cu sediul in str. Republicii, nr.36, sau la Punctul de Lucru Insuratei cu sediul in Sos.Brailei, nr.18, in functie de localitatea unde isi au domiciliul.

Actele/documentele ce vor fi prezentate:
1.  actul de identitate, in original si copie ;
2.  adeverinta medicala cu mentiunea “apt de munca”;
3.  actul de absolvire a formei respective de invatamant,  in original si copie.

Daca intr-o perioada de 60 zile de la data absolvirii tinerii nu au reusit sa se incadreze in munca pot solicita acordarea indemnizatiei de somaj, conform Legii nr.76/2002, in conditiile in care:
- nu urmeaza o forma de invatamant  la data solicitarii dreptului;
- nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici dec@t indicatorul social de referinta, in vigoare in luna pentru care se face dovada.

Se considera ca nu au reusit sau nu au putut sa se incadreze in munca daca fac dovada ca in perioada de 60 de zile de la data absolvirii, s-au inregistrat la agentia pentru ocuparea fortei de munca sau la furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, in vederea medierii pentru incadrarea in munca. Dovada inregistrarii la furnizorii de servicii se face cu o adeverinta eliberata de acestia prin care se certifica data inregistrarii persoanei in evidentele proprii.

Absolventii inregistrati in evidenta agentiei pot beneficia gratuit de servicii de informare si consiliere, medierea muncii, formare profesionala, prime de incadrare/instalare in cazul in care se incadreaza in munca potrivit prevederilor legal in vigoare.

De asemenea, tinerii pot fi cuprinsi in programe de formare profesionala prin ucenicie la locul de munca si alte masuri active finantate atat din bugetul asigurarilor pentru somaj cat si din alte surse de finantare.

Informatii suplimentare se pot obtine de la A.J.O.F.M.Braila cu sediul in municipiul Braila, b-dul Dorobantilor, nr.603-605.

AJOFM Braila

 

Autor Redactia 02 Iunie 2014, 17:23 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii