În județul Brăila vin 33 de microbuze școlare electrice prin PNRR

De Mihai NEGOMIREANU 22 Mai 2024, 21:38 Economia Brailei

În cadrul unei conferințe de presă s-a anunțat că prin PNRR vor fi cumpărate 33 de microbuze școlare electrice pentru mediul rural.

Microbuzele sunt în producție și se estimează că vor fi gata până la sfârșitul lunii septembrie. Aceste vehicule vor deservi cele 33 de localități din județul Brăila.

Licitația pentru microbuze a fost organizată de Consiliul Județean Brăila, la cererea UAT-urilor. Cele 33 de microbuze electrice, marca "Smart Ford", vor ajunge la școlile din comunele și orașele Traian, Galbenu, Gradiștea, Ulmu, Roșiori, Șuțești, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Dudești, Frecăței, Mărașu, Râmnicelu, Surdila Găiseanca, Vișani, Bărăganul, Bordei Verde, Măxineni, Tichilești, Cazasu, Ianca, Siliștea, Tufești, Zăvoaia, Gemenele, Jirlău, Racovița, Stăncuța, Unirea, Vădeni, Însurăței, Gropeni, Mircea Vodă și Romanu.

Proiectul „Microbuze electrice pentru un viitor sustenabil al învățământului din județul Brăila” are o valoare de 30 milioane lei (6 milioane euro). Licitația a fost lansată în SEAP la sfârșitul lunii decembrie 2023, iar contractul a fost semnat în martie 2024.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 22 Mai 2024, 21:38 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii