Viorica, 3 în 1!

De Victor Nafiru 18 Iulie 2019, 23:06 Din vest

Viorica DancilaPână anul trecut, era o necunoscută pentru majoritatea românilor, apoi lumea a început să se întrebe cine este femeia ajunsă prim-ministru al acestei ţări. Mulţi s-au dumirit pe parcurs, martori involuntari la greşelile impardonabile comise de aceasta în timpul primirilor oficiale, al discursurilor, al etalării cunoştinţelor despre geografie ori gramatică.

Dar cum în România toate acestea nu contează prea mult când vine vorba de un politician, dimpotrivă, dau bine la CV, a ajuns să conducă un partid. Şi nu pe unul oarecare, ci pe cel mai mare: PSD. Dacă la început părea o glumă de prost gust, acum toată povestea pare să ia o turnură cu totul neaşteptată: Viorica Dăncilă este la un pas de a primi nominalizarea poporului pesedist pentru alegerile prezidenţiale din luna decembrie! Mă trec fiori reci pe şira spinării, doar când aud ce are de gând să facă Veorica de Teleorman.

Te doare mintea, nu alta. În oricare altă ţară, un politician care ar fi gafat pe bandă rulantă, aşa cum a făcut-o Veorica, ar fi fost tras pe linie moartă ori trimis să pună mâna pe carte, să nu mai confunde Pristina cu Podgorica şi nici Iranul cu Uniunea Europeană, să înveţe să scrie corect, să despartă în silabe cuvintele. La noi, nu. Dimpotrivă. Poporul pare mândru de ea şi de neştiinţa ei, doar pentru că e de-a noastră, nu ca neamţu’ Iohannis, e cinstită şi a plecat de jos, de la coada vacii cum ar veni, pentru a ajunge ce a ajuns.

La rândul său, cea care, aflată în Suceava, se credea, pe bune, în Hunedoara, cea cu „dezabilităţi“, „menegement“, „premordială“ şi „opoziţie parlamentală“ în bagajul său de cunoştinţe dobândite de pe băncile şcolii nu se mai mulţumeşte să conducă guvernul ori partidul. Doamna 20-20 vrea să fie prima femeie din istorie care ajunge preşedinte, să moară Gabi Firea de necaz. Pentru aşa ceva este în stare să-şi înfrunte toţi duşmanii din partid, să se întreacă în primul tur al alegerilor cu Klaus Iohannis, să-şi pună în cap intelectualii, pe ăia din UE şi, în general, pe toţi cei care o compară cu un Bulă în fustă şi pantofi cu tocuri cui.

Altfel spus, lunga vară fierbinte a Vioricăi Dăncilă abia în toamnă, spre iarnă, începe, când îşi va da cu adevărat examenul de maturitate politică. Atunci, ori se va plimba pe aleile de la Cotroceni, ori se va întoarce acolo unde, în concepţia populară, este locul femeii: la cratiţă!

 

Autor Victor Nafiru 18 Iulie 2019, 23:06 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii