Violul, specialitatea casei în Vaslui

De Victor Nafiru 27 Iulie 2015, 22:36 Din vest

Urmașii răzeșilor lui Ștefan au făcut din județul Vaslui capitala violurilor din România. Potrivit statisticilor, în ultimii patru ani peste 500 de femei au fost violate, în timp ce în alte 500 de situații, poliția a consemnat fapte de genul:  act sexual cu minori, corupere sexuala, perversiuni sexuale. Nu mai punem la socoteală relațiile sexuale între bărbați ori pe cele întreținute cu găinile, curcile, junincile și alte animalele din gospodăria proprie.

În județul Vaslui violul a devenit specialitatea casei. În timp iolatorii îmbracă aura de eroi ai locului,  victimele – tinere, bătrâne, femei măritate sau văduve – sunt etichetate drept curve de către comunitatea locală. Am văzut reacția sătenilor din Văleni în cazul celor șapte brute ce au violat, până a leșinat, o fată de 18 ani. Mai, mai să-i ia la bătaie pe ziariștii veniți în sat. Niște bețivani și analfabeți care cred că din femeie pot face orice. Inclusiv să o calce în picioare, să o mutileze fizic și sufletește. Poate și acest lucru explică de ce rețelele de prostituate din Occident sunt pline de tinere moldovence. Violatorii și traficanții de carne vie nu au milă în astfel de situații. În Vaslui, cel mai sărac ținut din Uniunea Europeană, bărbatul care nu a violat măcar o dată în viața lui ori e prost de dă în gropi, ori e impotent. Cei care nu o fac sunt marginalizați de comunitate și luați la mișto în bodegile în care țuica din pufoaică ține loc de apă.

L-am auzit pe primarul comunei spunând despre cei șapte hăndrălăi că provin din familii bune, că nu sunt chiar cum se spune la televizor. Că vreo doi joacă fotbal, unii își ajută părinții la muncile din gospodărie, iar un altul e cântăreț la biserică. Dumnezeule, mare! Treacă-meargă că unul joacă fotbal pe maidan, iar alții își ajută părinții. Dar, să cânți, alături de părintele paroh duminică de duminică, să mergi cu Botezul prin sat și să te batjocorești după aceea  o femeie fără ajutor, este strigător la cer.

Mă întreb, ce biserică e aia din Vălenii de Vaslui care ține la altar un astfel de monstru de om? Căci, cu siguranță, preotul de acolo a aflat și el între timp de fapta cântărețului său, dar a acceptat, totuși, să-i fie aproape la slujbe. Poate pentru a nu se pune rău cu localnicii revoltați nu pentru ceea ce  făcuseră cei șapte violatori, ci de faptul că ziariștii aruncau cu noroi în imaginea satului lor.

Și apropos de acești localnici, mari credincioși, dar care, cu siguranță, nu știu nici măcar „Tatăl Nostru“: De ce merg la biserică, din moment ce aruncă cu pietre într-un suflet chinuit și iau apărarea unor barbari care nu merită să trăiască printre noi? Nu știu răspunsul, dar vreau să cred că își merită soarta, de a trăi în sărăcie și ignoranță.

 

Autor Victor Nafiru 27 Iulie 2015, 22:36 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii