Veorica e-n toate!

De Victor Nafiru 02 Iulie 2019, 12:09 Din vest

Şi în fruntea guvernului, şi în cea a partidului, dar şi în bancurile cârcotaşilor invidioşi pe talentul şi notorietatea în materie de gafe. Şi, vorba poetului, „E-n holda întreagă şi-n bobul mărunt/ E-n pruncul din leagăn şi-n omul cărunt. E peste tot, ce mai! Omul orchestră, sau cum a numit-o liberalii, „Bulă a anilor 20-20“, într-o ţară în care, iată, prostia este ridicată la rang de politică de stat. O ţară care refuză să privească înainte, întorcându-se mereu la sintagma „e de-al nostru din popor“.

La congresul PSD de la sfârşitul săptămânii, Viorica Dăncilă şi-a spulberat contracandidaţii, cu 2.828 de voturi, în timp ce Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae şi Ecaterina Andronescu nu au primit, împreună, nici măcar jumătate din voturile luate de „mămuca Veorica“. I-a bătut de le-a sunat apa în cap. Cel puţin pe Cati Andronescu a umilit-o pur şi simplu. Da, pe Andronescu, cea care e doxa de carte, başca, în trecut, rector al Politehnici din Bucureşti, şi care, cu siguranţă nu confundă Suceava cu Hunedoara, Podgorica cu Pristina, şi nici „imunoglobulina“ cu „imunoglobina“, „post Brexit“ cu „prost Brexit“ ori „Banca Mondială“ cu „Banca Monetară“.

Poate Ecaterinei Andronescu i se trage de la faptul că, spre deosebire de prim-ministrul României, ştie că Pakistan şi Iran sunt, de când e lumea şi pământul, în Asia şi nicidecum în UE de pe bătrânul continent. Altfel nu se explică cum la acest congres prostia a biruit, a câta oară?, inteligenţa. E adevărat, nici cu Ecaterina Andronescu PSD nu ar fi făcut mare brânză pe viitor, dar, de la această constatare şi până  la cele doar 50 de voturi obţinute e o cale lungă. De aici şi concluzia ca PSD face alergie la oamenii care gândesc, scriu şi vorbesc corect româneşte. La fel de dureros trebuie să fi fost şi pentru Şerban Nicolae care se şi vedea candidând la prezidenţiale. Dacă nu a fost în stare s-o bată pe „mămuca“, cum ar putea să-l biruiasacă pe Iohannis?

Lăsând gluma la o parte, mă întreb ce fel de partid este PSD din moment ce Viorica Dăncilă este aleasă în fruntea lui? Din moment ce alţii în afara ei nu s-au dovedit capabili să-l conducă? Ce viitor are acest PSD condus de un premier ce a  lipsit de la orele de gramatica ale limbii române şi nici nu ştie pe ce lume trăieşte? Unde sunt bărbaţii cu sânge în instalaţie care guiţau pe la televizor şi se băteau cu cărămida în piept? După acest congres extraordinar, se pare că nu există, iar dacă nu există, e bună şi Veorica, cea chemată să ducă PSD pe culmi înalte de progres şi civilizaţie ori, după caz să-l scufunde în groapa Mariana, pardon, Mariannelor. Na, că m-am molipisit şi eu de la prim-ministrul meu!

 

Autor Victor Nafiru 02 Iulie 2019, 12:09 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii