Talibanii din Modrogan

De Victor Nafiru 06 Martie 2011, 20:27 Din vest
Consiliul Naţional de Coordonare al PD-L, ţinut la sfârşitul săptămânii, a relevat un adevăr pe care mulţi l-au ignorat la un moment-dat. Garda veche a partidului nu moare şi nici nu se predă în faţa asaltului plin de declaraţii care mai de care mai acide lansate nu doar de aşa-zisa grupare reformatoare – Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu, dar şi de preşedintele-coleg de partid, Traian Băsescu.

În ciuda diferendelor apărute de-a lungul timpului între grupările din PD-L, a declaraţiilor belicoase scoase pe tarabă de cei ce-au dat numele acestui partid, Blaga, Oltean şi Berceanu nu s-au sfiit să pună tunurile pe reformatorii dispuşii să renunţe la sprijinul a 200 de primari, numai să facă ordine în partid. Berceanu a făcut trimitere la trecutul lui de dinainte de ’89, când dădea cu subsemnatul la securitate, în timp ce procurorii comunişti, gen Monica Macovei, îl anchetau cu zel, iar „buldogul“ de Blaga i-a bătut obrazul lui Cristian Preda, în cel mai pur mod democratic: „Ce dracu’, domne, nu vă e ruşine?!“.

Nici Ioan Oltean nu a rămas mai prejos şi l-a ridicat pe Berceanu pe piedestalul cel mai onorant, făcându-l taliban. După modelul mişcării musulmane sunnite, talibanul din PD-L este sinonim cu persoana radicală, fără de care nimic nu ar merge în partid. Sau, mai pe româneşte, este varianta PSD a baronilor locali. Tot un drac. Termenul folosit de Oltean nu reprezintă o noutate, Simion Iancu-Simi îl folosea încă de acum şapte ani, chiar dacă cunoştinţele sale de cultură generală nu-l ajutau să înţeleagă prea mult de ce şi cu cine se luptau radicalii afgani.

Aşadar, cine şi-a imaginat că acest partid se poate reforma după cum doresc Preda, Macovei şi Voinescu se înşeală amarnic. Ca Berceanu, în PD-L sunt zeci, sute de talibani. Ei sunt cei care decid, şi vor continua să facă cu aceeaşi înţelepciune ideologică, soarta unui oraş, judeţ şi chiar a ţării. Chiar dacă prieteniile la cataramă s-au mai erodat, când e vorba de interesul comun se reped ca ulii asupra prăzii. Un interes care le-a dat posibilitatea să acumuleze averi dar, mai cu seamă, să concentreze în mâinile lor puterea.

În rest, sunt doar vorbe goale pe care nici nu se mai sinchisesc să le ia în seamă. Aşa cum se va întâmpla şi cu remarca primarului din Aninoasa: „Oamenii îmi zic: Du-te dracu’ cu Boc!”.


 

Autor Victor Nafiru 06 Martie 2011, 20:27 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate