Să nu vă îmbătaţi cu apă rece!

De Victor Nafiru 06 Ianuarie 2011, 21:47 Din vest
După vremea colindelor, a Crăciunului şi a Sfinţilor Ştefan şi Vasile, în care tot românul a mâncat, a băut şi a petrecut, a venit şi vremea alianţelor politice. Înainte de Bobotează şi Sfântul Ion, parcă respectând vechea zicală cu cine se scoală de dimineaţă departe ajunge. La Cotroceni, la Palatul Victoria.

Primii care au ieşit la interval s-au dovedit conservatorii lui Voiculescu şi liberalii lui Antonescu. Şi unii, şi alţii se consideră de centru-dreapta. Mă rog, undeva pe acolo. Fiecare are dreptul să se proclame ce vrea. Pe rit vechi, conservatorii de azi îşi spuneau umanişti, ceea ce era mai aproape de adevăr. E un prim pas spre coagularea unei forţe politice, a cărei finalitate este schimbarea puterii. Este de aşteptat ca şi social-democraţii să se alăture acestui proiect politic. În mare, cu aceiaşi oameni care au mai guvernat România între 2000 şi 2004. Veţi spune că au mai îmbătrânit cu ceva ani, timp în care au devenit mai înţelepţi şi mai responsabili în faţa naţiunii. Vorbe de încurajare când nu ai la îndemână prea multe variante. Cu excepţia Partidului Poporului, încă minor, toate celelalte formaţiuni politice au avut posibilitatea să ne arate cum se conduce ţara.

Cine câştigă de pe urma alianţei dintre PC şi PNL? La prima vedere, conservatorii. Un partid minuscul, după care te uiţi cu luneta de la eclipsa de soare, şi-a tras un prieten ceva mai răsărit în sondaje. Unul care stăpâneşte exerciţiul guvernării. În realitate, profitorii înţelegerii parafate la început de an sunt liberalii. Peste noapte, Antonescu şi ai lui s-au trezit posesori ai unui instrument de propagandă nesperat: trustul media al familiei Voiculescu. Posturi de televiziune şi ziare, care au mai mulţi angajaţi decât toţi membrii PC la un loc, vor fi la dispoziţia lor 24 de ore din 24. Mediatic vorbind, vor bombarda puterea din toate poziţiile, folosind artileria grea de politicieni de care dispun.

Altfel spus, se întrevede un câştig şi pentru unii, şi pentru alţii. Cu precizarea că cei din PC n-ar trebui să se îmbete cu apă rece, aşa cum au făcut-o în 2004, când, după ce au defilat în campanie împreună cu PSD, au trecut de partea coaliţiei nou-create. Consecinţa este deja istorie: oamenii lui Voiculescu au fost înlăturaţi de la guvernare fără nici o remuşcare din partea lui Băsescu.


 

Autor Victor Nafiru 06 Ianuarie 2011, 21:47 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate