România va avea un preşedinte de culoare!

De Matei Mircioane 24 Iulie 2011, 19:45 Din vest
Este clar pentru toată lumea că tricoul e mai aproape de piele decât geaca, dar trebuie să recunoaştem că pe vreme de furtună geaca devine mai importantă, deci nu poţi nesocoti evenimentele care se petrec în zonele mai îndepărtate de organism.

Şi vremea de afară se arată furtunoasă, pentru că a înnebunit lumea. Crimele în masă, comise în ultimele două zile în state considerate civilizate, cu populaţie educată şi cu un nivel de trai ridicat, au zguduit lumea. Nu putem face abstracţie de ele. Ce se întâmplă în mintea şi în sufletul acestor criminali? Au ei suflet, au discernământ? Ori sunt pur şi simplu nişte accidente sociale? Accidente, accidente, însă, dacă acestea se înmulţesc, înseamnă că au la bază un fenomen.

Totuşi, nu despre acest fenomen şi despre psihologia criminalilor în masă vreau să vorbesc, acestea vor fi, inevitabil, subiecte de dezbatere mult timp de acum încolo. Vreau să mă refer la schimbările profunde care se petrec la nivel mondial. Şi în România. Lumea s-a deschis, graniţele sunt pe cale să dispară şi, chiar şi acolo unde unele state se încăpăţânează să le menţină ori să le întărească, aceste graniţe nu mai au putere, din cauza mijloacelor de comunicare tot mai performante. Nu mai există state izolate de restul lumii şi fenomenul globalizării nu mai poate fi oprit. Migraţia a atins o amploare fără precedent şi populaţia săracă dă buluc în teritoriile mai bogate. Românii migrează spre Spania, Marea Britanie, Italia, Suedia, America. România a început să scadă în populaţie, a ajuns la vreo 21 de milioane şi se estimează că în câţiva ani va
ajunge la 17 milioane de locuitori.

Din cauza migraţiei şi a natalităţii scăzute, România îmbătrâneşte. Ce se va întâmpla? Va ajunge România un teritoriu îmbătrânit şi depopulat? Se pare că nu, deoarece presiunea dinspre Asia şi Africa începe să crească. Degeaba a încercat SUA să oprească valul de imigranţi din sud, construind un gard la graniţa cu Mexicul. Ca orice gard sau zid, fie el şi chinezesc, s-a dovedit ineficient în faţa presiunii popoarelor migratoare (aici nu vorbim de popoarele migratoare de la începutul evului mediu, ci de migraţia „modernă”, mai paşnică, dispersată, dar persistentă).

În prezent, rasa albă nu mai este majoritară în Statele Unite, sunt mai mulţi hispanici, negri şi metişi, şi, iată, SUA are în frunte un preşedinte negru. Africa şi Asia sunt rezervoare demografice sub presiune. Desigur, în România, ca şi în alte state europene, unde presiunea demografică este tot mai scăzută, vor pătrunde tot mai mulţi asiatici şi africani. Şi România se va colora. Nu spun asta cu niciun fel de conotaţie rasistă. Culoarea va veni atât de la piele, cât şi de la multiplele
„culori” culturale. Aşadar, dacă în America s-a întâmplat, probabilitatea să se întâmple la fel şi în România există. Prin urmare, mai devreme sau mai târziu, şi România va avea un preşedinte de culoare. I-am prezentat această teorie unui amic şi mi-a răspuns fericit: ce mă bucur! Măcar ştiu sigur că scăpăm de Băsescu!

 

Autor Matei Mircioane 24 Iulie 2011, 19:45 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii