Recesiunea murea în agonie, la televizor

De Matei Mircioane 31 Martie 2011, 23:21 Din vest
Guvernul, Preşedenţia, dar şi FMI ne anunţă că astăzi este ultima zi de recesiune. Azi-dimineaţă am scos repede capul pe fereastră să văd recesiunea în agonie. Soarele răsărea, aburii dimineţii se ridicau deasupra blocurilor, păsărelele ciripeau pe crengile cu muguri umflaţi, gata să explodeze, floricele galbene îmi făceau cu ochiul, din părculeţele de pe alee, roua strălucea pe capotele de maşină, copiii mergeau, ciorchine, la şcoală, pensionarii mergeau să prindă rândul la ghişeele Primăriei, să-şi plătească impozitul pe casă, că e ultima zi de plată cu reducere de 10 la sută şi fără majorări, o gospodină blazată îşi plimba căţelul vioi, aerul proaspăt năvălea la mine în dormitor, în timp ce televizorul anunţa, senin, că e creştere economică (ca tot românul, am şi eu televizor dormitor).

Clar, acestea trebuie să fie semnele ieşirii din recesiune, mi-am zis şi am anunţat-o pe nevastă-mea să pregătească portofelul, să plătim curentul, gazul şi impozitul, să dăm noi lovitura de graţie recesiunii. Eşti nebun?! mi-a zis. De unde bani, că avem restanţe la cheltuielile de bloc, nu ne-am plătit ratele la bănci, n-avem haine de primăvară şi nici ouăle, aferente mâncării de urzici, nu le-am cumpărat încă. Plus că vreo doi vecini insistă să ne termoizolăm blocul şi, dacă, doamne fereşte, asociaţia de proprietari votează pentru, ce ne facem, de unde scoatem banii!? I-am explicat să nu-şi facă probleme, că de mâine, gata cu recesiunea, intrăm, din nou, în era societăţii capitaliste multilateral dezvoltate şi a înaintării spre alegerile locale şi generale. De unde ştii? M-a chestionat nevastă-mea. Păi de la televizor, dragă, tu nu urmăreşti emisiunile de ştiri, toată lumea ştie. Aha, de mâine. Dar dacă e păcăleală de întâi aprilie? mi-a subminat nevasta entuziasmul. Ideea asta, deşi îmi părea absurdă, mi-a torpilat încrederea, ca o durere violentă de măsea.

Aşa că am căzut de acord să nu ne aruncăm ca fraierii, să mai stăm, să cumpănim, să vedem ce va fi şi mâine, să nu luăm ţeapă, cum am mai luat de atâtea ori în ultimii enşpe ani de viaţă.

 

Autor Matei Mircioane 31 Martie 2011, 23:21 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate