Privatizarea politicienilor

De Victor Nafiru 02 Februarie 2011, 22:31 Din vest
În România ultimilor douăzeci de ani s-a privatizat cam tot ce s-a putut. De la fabrici şi uzine şi până la companii de interes naţional, totul a fost vândut celor veniţi să facă afaceri pe plaiuri mioritice. Nu a contat că unii îşi aveau sediile într-un prăpădit de apartament sau prin nu ştiu ce insulă uitată de Dumnezeu, şi nici faptul că n-aveau nici o leţcaie în cont. Linia a fost una singură: să vindem tot ce se putea.

Sub umbrela celebrelor instituţii ale statului gen FPS şi AVAS, am asistat la cele mai mari hoţii posibile. În timp ce statul încasa un dolar sau un euro pe un combinat siderurgic sau petrochimic, cei care intermediau afacerea câştigau sute de mii, milioane de mărci, euro şi dolari. Nimeni n-a fost tras la răspundere pentru decimarea economiei naţionale. Nimeni nu a plătit un sfanţ, cu titlu de despăgubire, pentru pierderile incomensurabile pricinuite acestei ţări. Toţi, dar absolut toţi cei care s-au perindat în funcţii de răspundere în FPS şi AVAS sunt bine-mersi, bineînţeles cu excepţia celor plecaţi pe lumea cealaltă.

În toată această măgărie generală, din care omul de rând a avut doar de pierdut, politicul a avut un rol decisiv. Începând cu guvernarea Petre Roman, continuând cu cele din perioada CDR şi, mai apoi, a lui Adrian Năstase. Din cauza acestor oameni politici, economia ţării a ajuns la fier vechi. Capitalul autohton a ajuns să fie reprezentat prin buticuri, în timp ce marile companii străine au ajuns să controleze sistemul bancar, Petrom-ul ori Romtelecom-ul.

Şi dacă toate aceste privatizări, majoritatea făcute în detrimentul statului, poartă ştampila clasei conducătoare, indiferent de doctrina sa, atunci de ce nu s-ar înfiinţa o instituţie a poporului care să privatizeze această clasă politică de doi bani? Una care să ne permită să-i vindem pe aceşti politicieni incapabili. Chiar şi la pachet dacă e cazul, dacă în felul acesta am şti că putem scăpa mai repede de ei. Sau măcar să-i transferăm pe la alte economii occidentale, să facă şi acolo ce au făcut la noi în ultimii douăzeci de ani.

E drept, noi am vrea să se întâmple aşa, dar cine e nebunul să se lege la cap cu astfel de guvernanţi incapabili?


 

Autor Victor Nafiru 02 Februarie 2011, 22:31 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate