Legea capacului şi bătălia dintre sexe

De Matei Mircioane 16 Iulie 2015, 10:15 Din vest

Am fost invitat într-o casă mare la o întâlnire cu mai mulţi oameni, cunoscuţi şi necunoscuţi. Hai să zicem că a fost un party select, cu discuţii pe grupuri, cu prăjiturele, cafele şi cireşe servite pe tavă. Imaginaţi-vă un fel de serată din vila doamnei de onoare Anna Pavlovna, din „Război şi pace”, în care fiecare invitat caută să strălucească, fie prin cuvinte bine alese, fie prin vreo bârfă care stâreşte interesul.

Gazdele erau o ea şi un el, au şi copii, nu dau detalii, ca să nu ziceţi că bârfesc. Deşi bârfa are farmecul ei, totuşi, rămân la principii. Serata a fost relativ interesantă, cafeaua bună, discuţiile aşa şi-aşa, am reţinut de la un invitat cu barbă că „nu e bine să te împiedici de propria-ţi fiinţă!”. Aşa, bine zis! Casa nu e chiar o vilă, dar este destul de mare ca să nu găseşti cu uşurinţă toaleta. Deci, fiind destul de cald, după ce am absorbit o cantitate excesivă de lichide, am întrebat-o pe amfitrioană unde e toaleta. Cu deosebită graţie mi-a indicat traseul şi mi-a zis pe un ton părintesc: „Dar să nu faci pipi din picioare! Te rog să te aşezi. La noi în casă toţi bărbaţii se aşază, nimeni nu face din picioare!”. OK, am zis şi m-am răsucit grăbit spre locul indicat, ca să nu ghicească stupefacţia de pe chipul meu şi râsul care se pregătea să-mi explodeze din organism sub o presiune mai mare decât... Mă rog, nu insist. Evident că mi-am rezolvat treaba ca un adevărat bărbat şi, în plus, cu o satisfacţie sporită de faptul că încalc o sfântă lege a casei. La întoarcere, amfitrioana mă privea întrebător şi protector, ca şi când aveam o înţelegere secretă şi voia să ştie dacă am respectat-o. Am privit-o alb ca un perete de gheaţă. Las’ să nu ştie! Ori să bănuiacă ce-i mai rău! Ha, ha, ha! A fost o serată pe cinste!

Asta este. Capacele de toaletă sunt un element de igienă şi un simbol ezoteric. De când s-au inventat, au intervenit în războiul dintre sexe. În orice casă ai intra, dacă eşti un iniţiat în citirea semnelor, îţi poţi da seama cine e stăpânul casei după poziţia capacului. Dacă e normal coborât, atunci femeia comandă în casă, dacă e normal ridicat, e indubitabil că bărbatul e şeful. Şi, la nevoie, cel care nu e şef îşi potriveşte capacul după cum îi vine mai bine. Dar să aud că există o lege a capacului coborât într-o casă, lege care trebuie respectată şi de invitaţi, mi se întâmplă pentru prima oară. Asta e discriminare! E semn că bătălia dintre sexe escaladează.

 

Autor Matei Mircioane 16 Iulie 2015, 10:15 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii