Parlamentari fără loc!

De Matei Mircioane 11 Decembrie 2012, 15:17 Din vest
Vara a fost fierbinte şi secetoasă, toamna a fost lungă şi însorită, iarna este geroasă şi cu zăpezi, USL a câştigat alegerile locale şi parlamentare, preţurile cresc. Dacă cineva se miră de toate aceste fenomene şi întâmplări, înseamnă că nu e de pe această lume. Dacă mi-aş fi ales profesia de ghicitor, aş fi avut un an plin de succese.

Singura chestie oarecum ciudată este că Traian Băsescu este încă la Cotorceni şi face portrete. Acum se străduieşte să-i facă portretul viitorului prim-ministru. Deşi nu i-a cerut-o nimeni. Nu este un portret comandat. E un hobby de-al său, să deseneze oamenii şi lumea aşa cum şi-o imaginează în capul său. Dar nimeni nu-l ascultă.

Am mai spus-o, există oameni care, după ce nu mai sunt şefi, se miră că lumea nu-i mai bagă în seamă. Ei, Traian Băsescu e şi mai şi! A început să se mire că lumea nu-l mai ascultă, încă din vremea în care este încă şef. Este încă, aşa cum îi place lui să-şi spună, şeful Statului. Care şef, domnu’ Băsescu, când lumea nu te mai vrea?! Dacă un om vede că fiecare ieşire a lui în public produce iritare şi nervi, se mai retrage, mai citeşte o revistă, face cumpărături, stă la televizor, mai stă pe feisbuc şi pune citate de la alţii, nu se pronunţă tot el despre tot şi toate.

Dacă în perioada campaniei electorale, Traian Băsescu tăcea, ARD-ul mai câştiga vreo 5 procente. Aşa, însă, useliştii s-au înverşunat. Atât de tare s-au înverşunat, încât nu mai e loc pentru ei în Parlament! Tot Parlamentul are 501 de fotolii, iar numărul de parlamentari a crescut la 550! Ce să zicem! Înseamnă că 49 de parlamentari au reuşit fără loc. Normal ar fi, ca la facultate, să mai încerce data viitoare.

Dar pun pariu că nu va fi aşa. Se va găsi o soluţie. Deja una a fost propusă: parlamentarii fără loc vor sta la balcoane. Altă variantă este în curs de negociere: parlamentarii USL îi vor lua în braţe pe cei de la UDMR. În plus, Gigi Becali a anunţat că va lua în braţe un grup de parlamentari PP-DD. Şi uite-aşa se face loc pentru toţi!

 

Autor Matei Mircioane 11 Decembrie 2012, 15:17 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii