Oferte atractive de lucru în Germania. Pentru aleşii noştri!

De Matei Mircioane 07 Februarie 2015, 20:17 Din vest

Primarul de Ocna de Fier şi-a dat demisia din funcţie şi s-a stabilit în Germania. A găsit un loc bun de muncă şi a plecat. Şi-a anunţat demisia, în Consiliul Local, prin e-mail. Plecarea românilor prin Europa, chiar şi în America sau Australia, la muncă, este un fapt obişnuit. Dar, un primar să lase baltă Primăria, e ceva inedit.

Primarul nostru este mecanic la bază. Pentru asta merită felicitări, deoarece din expresia celebră, „ce te bagi, eşti mecanic?”, se înţelege că a fi mecanic e lucru mare! Şi nu e de glumă, fiindcă fără mecanică şi fără mecanici se blochează rulmenţii, se gripează lagării, se duce dracu’ economia unei ţări, cât ar fi ea de de dezvoltată şi civilizată, chiar şi Germania să fie. Deci, toată stima pentru domnu’ primar. Numai că, priceput şi isteţ fiind, oamenii l-au ales în fruntea obştii. Anul trecut s-au împlinit fix 10 ani de când tot este ales primar la Ocna de Fier.

Nu ştiu dacă a fost un primar bun sau rău. E şi greu să fii primar bun într-un sat sărac dintr-o ţară săracă. Aşa că, parcă-l şi văd pe primarul nostru căutând finanţări şi investitori pe internet. Şi, tot căutând el, aşa, a dat peste oferte de locuri de muncă. În Germania. Un salariu de primar comunal, în România, e ceva peste 2.000 de lei. Un salariu de meseriaş, în Germania, este de minim 2.500 de euro, ceea ce, ar veni cam 10.000 de lei (o sută de milioane, în lei vechi!). Greu de refuzat oferta!

Dar, dacă stau bine şi mă gândesc, salariul preşedintelui României este de 6.700 de lei. Noroc cu banii adunaţi din chiriile de pe casele cumpărate din meditaţiile de profesor! Altfel, dacă n-avea acest mic sprijin financiar, nu m-ar fi mirat ca şi preşedintele nostru să-şi bage picioarele-n preşedinţie şi să plece la lucru în Germania! Mai ales că ştie bine şi limba.

 

Autor Matei Mircioane 07 Februarie 2015, 20:17 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii