Nu contează ce cunoşti, ci cum conduci (!?)

De Victor Nafiru 16 Iulie 2018, 17:50 Din vest

romaniaMult timp am crezut că singurele locuri din ţară pe care miticii din Bucureşti le confundă frecvent sunt Severin şi Caraş-Severin. Evident că este vorba de capitala judeţului Mehedinţi, căreia puţini îi pronunţă numele întreg de Drobeta Turnu-Severin. De aici şi confuzia demnă de o cauză mai bună. Iată că, în ultimele săptămâni, am avut parte de două mostre de (ne)ştiinţă, căci despre altceva nici nu poate fi vorba.

În primul exemplu este vorba de ministra Mediului, Graţiela Gavrilescu. Teoretic, un ministru este tobă de carte, nu doar pe domeniul său, ci şi de cultură generală. În cazul de faţă nici nu ştiu ce să zic. Las cititorii să-şi dea cu părerea. Fiind prezentă la Reşiţa, ministra a confundat mai mereu Caraş-Severinul cu Caransebeşul, nereuşind sub nicio formă să facă diferenţa dintre cele două unităţi administrativ-teritoriale. La un moment dat, a spus despre capitala gugulanilor că se află pe harta României cu cea mai mare suprafaţă de arii naturale protejate din ţară. De unde o fi scos enormităţile astea, Dumnezeu ştie. Dacă ar fi confundat Severin cu Caraş-Severin, aş fi înţeles-o, dar aşa... Mai bine ne-ar fi spus că a nu i-a plăcut geografia, că materia asta a fost un chin pentru ea ori că, atunci când străbate ţinuturile geografice cu maşina, nu priveşte pe afară să vadă dacă e în judeţul Caransebeş sau în municipiul Caraş-Severin.

Nici ministra de la Interne nu-şi poate justifica porumbelul scos pe gură zilele trecute. La o videoconferinţă cu prefecţii, Carmen Dan i-a întrebat pe cei de la Buzău dacă au verificat situaţia şi la Întorsura Buzăului. După câteva momente de uluială, de ghionturi pe sub masă, zâmbete şi ironii, prefectul i-a replicat că Întorsura nu e în judeţul Buzău, ci câta mai spre centrul ţării, în judeţul Covasna. Ministra a părut uluită de replica primită şi mai-mai să-şi ceară scuze „în direct”, doar că băieţii din minister au făcut-o din nou frumoasă şi deşteaptă, chiar mai deşteaptă decât noi, când a fost să precizeze că, de fapt, doamna Dan se referise de fapt la zona geografică Întorsura Buzăului şi nicidecum la orăşelul cu acelaşi nume. Asta zic şi eu, că din faţa televizorului pare mult mai deşteaptă decât pare pe când deschide gura.

Ş-apoi, pentru binele pe care îl fac României, conducând cu înţelepciune alături de cealaltă doamnă din Videle, Viorica Dăncilă, să nu mai fim cârcotaşi şi să nu mai căutăm nod în papură pentru orice. Că ce, alea de dinaintea lor, gen Elena Udrea şi Monica Ridzi, erau mai deştepte? Ei, drăcia-dracului!

 

Autor Victor Nafiru 16 Iulie 2018, 17:50 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii