Nervi de toamna

De Matei Mircioane 09 Octombrie 2011, 17:34 Din vest
S-a lăsat frigul peste România şi, dintr-odată perspectiva noastră s-a schimbat. Am trecut, de la o zi la alta, de la poezia şi nostalgia toamnei însorite, la proza de toamnă-iarnă, ba abandonăm şi proza şi trecem la contabilitate rece. Ne socotim cheltuielile, cât pentru umbrelă, jachetă cu glugă, mănuşi, cauciucuri de iarnă, încălzire, apă caldă, curent, ceaiuri, cât pentru medicamente etc. Adunăm, scădem şi nu ne ies socotelile. Nasol.

Guvernanţii şi medicii ne îndeamnă să gândim pozitiv, dar, tot de la ei aflăm că vin vremuri şi mai grele, că nimic nu mai seamănă cu ce a fost, că circulaţia banilor s-a îngreunat, că circulaţia periferică a sângelui e proastă şi nici ficatul nu mai lucrează cum trebuie. La televizor ştirile sunt proaste, la fotbal pierdem peste tot, la gimnastică suntem abia pe locul patru, emisiunile de divertisment sunt de toată jena, la plimbare nu putem merge că trage vântul subţire, în pat nu putem vegeta fiindcă ne dor oasele. Să ieşim, să ne cumpărăm un ziar? La ce bun? Citim ziarele pe internet. Aceleaşi ştiri proaste, ca la televizor. Ce e de făcut? Unii ne sfătuiesc să mergem la biserică, alţii, la psiholog, alţii să ne înscriem în partid. Cum de ce?! Singura zonă vioaie a activităţilor din România este cea desfăşurată în interiorul şi în jurul partidelor. Hmm, ar fi o variantă, dacă atmosfera n-ar fi îmbâcsită de atâtea răutăţi. Nu veselie, nu bună dispoziţie. Nici la biserică, nici la psiholog, nici la partid. Alcoolul şi ţigările ajută o vreme, dar, după ce că sunt scumpe, mai şi dăunează grav sănătăţii. N-avem de ales: singura distracţie rămâne munca. Din păcate, o distracţie rară, tot mai greu de găsit.

P.S. – Ştiu, n-am zis nimic de dragoste şi de sex. Din simplul motiv că îndrăgostiţii şi cei care fac sex nu prea au timp să citească editoriale. Poate numai pe ăsta, că e mai scurt.


 

Autor Matei Mircioane 09 Octombrie 2011, 17:34 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate