Miracolul Ionuţ Budişteanu

De Matei Mircioane 27 Mai 2013, 14:33 Din vest
Visul a devenit realitate! Maşina fără şofer funcţionează şi a fost realizată de un elev de liceu din România. Este vorba despre elevul Ionuţ Budişteanu, din Râmnicu Vâlcea, care a câştigat premiul pentru cel mai bun proiect de ştiinţă şi tehnologie din lume pe anul 2013. Concursul pentru elevii de liceu a avut loc în Statele Unite. Săptămâna trecută, inventatorul maşinii fără şofer a primit diploma de câştigător şi a încasat suma de 75.000 de dolari.

Dincolo de de aplauze, felicitări şi mândrie patriotică, se desprinde concluzia: totuşi se poate! Însă prin efort personal şi pasiune. Desigur, contează foarte mult şi şcoala. Dacă la şcoală elevii vor fi învăţaţi că natura este un miracol, dar un miracol care poate fi descoperit, controlat şi stăpânit prin cercetare ştiinţifică, vor deprinde acea atitudine care să-i ducă spre invenţie, inovaţie, spre realizarea unor lucruri noi şi folositoare, să lărgească universul cunoaşterii. Desigur, elevii nu trebuie desprinşi de poveste. Dar, e bine să li se spună că acele miracole de poveste sunt literatură. Iar literatura este şi ea frumoasă, uneori salvatoare, prin modalităţile ei specifice de a îmbogăţi spiritul, viaţa. Mai e filosofia, care încearcă să înţeleagă lumea dincolo de aparenţe şi sportul, care ne poate face frumoşi şi puternici.

Se tot fac reforme în învăţământ. Este şi acest fapt unul necesar. Dar, ca un reper general al reformelor aş propune următorul slogan: Educaţie prin ştiinţă, artă, filosofie, sport! Nu trebuie să reinventăm nimic în educaţie. Practic aceşti patru piloni sunt cei care au făcut mare şi puternică Grecia antică. Sprijinind educaţia pe cei patru piloni, miracolele de genul Ionuţ Budişteanu vor fi tot mai multe.

 

Autor Matei Mircioane 27 Mai 2013, 14:33 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii