Luna plină şi eclipsa lui Băsescu

De Matei Mircioane 06 Mai 2012, 16:28 Din vest
Negocierile cu FMI s-au încheiat cu succes, salariile bugetarilor vor fi reîntregite, pensionarii îşi vor primi înapoi banii furaţi, Guvernul Ponta se pregăteşte de învestire, românii au talent! Atâtea veşti bune n-au mai primit românii într-o singură zi, cred, de pe vremea lui Alexandru cel Bun (n-am verificat în amănunt, dar, dacă era bun, presupun că dădea salariile întregi şi la timp).

O altă veste pozitiv-explozivă vine tot de la Guvern, de fapt direct de la ministrul Finanţelor, Florin Georgescu: „S-au identificat sume suplimentare (atenţie! - n.n.) care au permis majorarea deficitului bugetar respectând ţinta-limită de 3 la sută din PIB care a fost convenită cu FMI”. Cu alte cuvinte, bani nu sunt, dar se vor plăti salarii şi pensii mărite pe datorie! Eh, e bine şi aşa, se ştie din moşi-strămoşi că românul, ca tot omul, când primeşte un împrumut îi fată vaca, iar când trebuie să dea banii înapoi, îi moare viţica.

Altă veste bună, ministresa Educţiei nu e analfabetă, greşelile din CV-ul ei sunt greşeli de tehnoredactare, au fost făcute de un angajat, care nu va fi pedepsit!

Ce să zic, toate aceste ştiri optimiste îl încântă pe cetăţeanul din Caraş-Severin exact atât cât l-a entuziasmat vestea că deasupra României, azi-noapte, a strălucit cea mai mare lună plină din 2012! În fapt, nu e nimic rău dacă luna străluceşte, iar bugetarul şi pensionarul primesc ceva mărunţiş în buzunar.

Totuşi, am aşa o bănuială că anvelopa de speranţă care s-a aşezat deasupra României nu este determinată de promisa încasare a mărunţişului. Românii sunt relativ fericiţi pentru că au scăpat de nişte figuri enervante, care le dădeau zilnic lecţii de viaţă. În fruntea lor este emblematicul Traian Băsescu, preşedintele jucător, care, vrând-nevrând, a fost scos pe tuşă şi şi-a reluat locul de reprezentant simbolic al Statului. Sau, cel puţin, aşa speră românii. Dar, surprize pot apărea oricând. Nu ar fi exclus ca, din dorinţa lui nestăpânită de a fi mereu în centrul atenţiei, Băsescu să-şi arunce hainele de pe el şi să intre gol pe teren, ca să prindă mingea! Atât i-a mai rămas. După ce ani de zile a pozat în tatăl naţiunii, cel care deţinea pâinea şi cuţitul şi era responsabil atât cu pâinea, cât şi cu circul, i-a mai rămas circul. Dacă nu cumva Băsescu optează pentru varianta normală, aceea de a-şi accepta eclipsa şi de a se retrage în linişte. Să fie posibil? Eu m-aş mira.

 

Autor Matei Mircioane 06 Mai 2012, 16:28 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii