Jucării de tablă chinezeşti

De Victor Nafiru 29 Ianuarie 2018, 11:22 Din vest

De săptămâna viitoare, al treilea Executiv, marca Dragnea, va porni la drum, să ducă, până unde s-o putea, noul program de guvernare al PSD. Guvern format după chipul şi asemănarea liderului PSD, sătul de ifosele foştilor premieri, Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose. După cum am simţit-o în aceste zile, Vasilica Viorica Dăncilă este prim-ministru perfect pentru Dragnea. E ca o jucărie chinezească, ieftină, pe care o tragi cu cheia şi execută comenzile. Iar dacă e ca o jucărie, nu are voie să gândească. Şi chiar dacă ar gândi, tot nu i-ar ajuta la nimic.

Cei care vor spumega cel mai mult când Vasilica Viorica Dăncilă va da citire listei cu miniştrii din subordinea sa vor fi misoginii. Cu nouă femei din 27 de miniştri, actualul guvern bate orice record. Nici măcar Ceauşescu nu le-a promovat în halul ăsta pe tovarăşele devotate lui şi cauzei partidului, aşa cum o face Dragnea care, prin jucăria sa chinezească cumpărată de la târgul de Crăciun din Videle, poate să adune într-un singur Executiv, tot atâtea muieri cât în trei guverne la un loc.

Cu siguranţă că nu sunt nici pe departe cei mai deştepţi miniştri din inepuizabila rezervă de cadre a PSD, dar nici aşteptările nu sunt dintre cele mai înalte. Căci, în afară de Dragnea, Bădălău, Stănescu şi alţi doi-trei apropiaţi, nimeni nu a vorbit vreodată de performanţă în actul de guvernare. De ce ar face-o taman acum, cu un prim-ministru care confundă Asia cu Europa, Iranul şi Pakistanul cu Uniunea Europeană?

Hai să fim serioşi şi sobri, cum pleonastic s-ar exprima actualul premier. La câtă administraţie ştiu ăştia, ar fi mare lucru ca guvernul Dăncilă să reziste până la vară. Mi-e tare teamă că până la urmă cel mai mult de lucru va avea Dragnea, să tragă cu cheia toate jucăriile, unele din tablă, altele din pluş, ce şi-au găsit locul în Guvernul Dăncilă. 

 

Autor Victor Nafiru 29 Ianuarie 2018, 11:22 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii