Un ministru ofuscat, în ziua de Mărţişor!

De Victor Nafiru 03 Martie 2014, 00:44 Din vest
Un ministru ofuscat, în ziua de Mărţişor! Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, a fost prezent sâmbătă la Reşiţa, unde s-a întâlnit cu activul de partid al conservatorilor, dar şi cu oameni de afaceri cărăşeni. Mai bine zis, cu cei din Reşiţa care ne-au mărturisit că nu ştiau că, de fapt, doamna ministră nu venise special pentru mediul de afaceri, ci în campania electorală pentru europarlamentarele din luna mai. Le-am înţeles nedumerirea când s-au văzut înconjuraţi de o sală de membri PC, precum şi dezamăgirea de la final. Poate că ei, atâţia câţi au fost în sală, se aşteptau la soluţii concrete, mai cu seamă că, dincolo de funcţia politică din guvern, Grapini este, sau a fost, om de afaceri. Poate. Cert este că întâlnirea a fost făcută pe fugă, sub presiunea timpului, iar rezultatul, sunt convins că a fost zero.

Fosta „Olimpică la Limba Română“ a ţinut cu tot dinadinsul să arate de ce ziariştii fac tot felul de glume şi comentarii ironice la adresa ei în ultimul timp. La Reşiţa, de pildă, pur şi simplu s-a arătat deranjată de o întrebare pusă, de mine, la conferinţa de presă, întrebare ce avea legătură cu o afirmaţie făcută în discursul ţinut în faţa membrilor de partid. Atât de supărată a fost ministra, înât m-a lăsat să înţeleg că ascultasem cu totul un alt discurs, dacă doar asta înţelesesem. Apoi, şi-a amintit de ceea s-a scris în presa locală despre proiectul modernizării căii ferate Anina – Oraviţa – Iam, afirmând că acei ziarişti s-au aflat în afara subiectului. Cum ar veni, au fost nişte habarnişti, nimic altceva. Iar când i-am spus că şi noi cei de la Argument am scris despre subiect, Maria Grapini a făcut un gest de lehamite şi şi-a adus aminte de întrebarea mea, apoi a replicat cu ironie, de genul că e curioasă ce voi scrie despre discuţia avută.

Sunt convins că doamna Grapini nu iubeşte prea mult presa de când cu gafele, de natură gramaticală, recidivate în timp, dar nu mi se pare normal să ducă în ridicol o discuţie, aşa cum a fost cea de la Reşiţa. Să se zburlească la ziariştii care, accept, au înţeles altceva decât a vrut să transmită unei săli întregi. Nu de alta, dar o dată în viaţă se întâlneşte cu presa din Caraş-Severin şi atunci încearcă să o pună la colţ. Chiar aşa doamna ministru. Ce rău v-am făcut de v-aţi ofuscat atât de tare?


 

Autor Victor Nafiru 03 Martie 2014, 00:44 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate