Ghinion, cum ar spune preşedintele Iohannis

De Victor Nafiru 12 Decembrie 2014, 15:48 Din vest

Gata, s-a terminat. Steaua a tras aseară ultimul cartuş din multele pe care le pregătise pentru calificarea în primăvara Europa League. Nu a fost să fie, o vor spune suporterii stelişti exasperaţi de ratările înaintaşilor, mijlocaşilor ba, chiar şi ale apărătorilor. Asta ne e valoarea, ar opina alţii, privind la un campionat prin care jucătorii Stelei zburdă precum mieii primăvara pe tăpşan.

Aseară, pe Arena Naţională s-au întâlnit două echipe care aveau obiective diferite. Dinamo Kiev era deja calificată, iar Steaua trebuia să învingă pentru a merge mai departe, cu condiţia Aalborg să nu fi bătut în Portugalia. Danezii nu doar că n-au câştigat (între noi fie vorba, o echipă atât de slabă nici nu avea cum să o facă), dar au şi pierdut, la aceeaşi diferenţă ca şi Steaua. Ucrainienii au luptat de parcă erau în prima linie a frontului, cu separatiştii ruşi în tranşeele Donbasului, în timp ce ai noştri păreau răcani pe lângă profesioniştii ăia care se încăpăţânau să se dea la o parte.

După meci, cineva spunea că nu te poţi pune cu Dinamo care are în echipă jucători de 20 de milioane de euro, în timp ce la Steaua s-a simţit oboseala meciurilor multe disputate în această toamnă. O constatare cretină, în stilul nostru caracteristic, de a găsi vinovaţi. Care oboseală? Aia din meciul de campionat cu CSMS Iaşi, când a înscris golul victoriei în ultimele secunde ale prelungirilor? Sau, cumva, echipa care a jucat în deplasare aseară, călătorind o zi şi o noapte cu trenul sau autocarul a fost Steaua şi noi nu ştim?

Ciudat e că nimeni nu spune că Steaua a adunat toată crema fotbalului românesc, jucători pentru care, în idioţenia unora, ar trebui cerut de la 10 milioane de euro în sus. Că Steaua a ajuns să conducă atât de detaşat, este doar pentru că restul echipelor nu se mai gândesc cum să câştige campionatul sau cupa, ci cum să scape de retrogradare sau de la desfiinţare. Acesta-i nu doar tragedia echipei Steaua, ci şi a fotbalului românesc.

Să nu facem un capăt de lume, o altă pildă idioată din panoplia de replici celebre ale poporului român, din această eliminare ruşinoasă. E adevărat, Steaua ar fi putut juca în primăvară cu Liverpool sau Ajax, dar aşa, va trebui să se mulţumească cu returul campionatului în care va întâlni pe Chiajna, Botoşani şi Piatra Neamţ.

Ce să-i faci, ghinion, cum ar spune preşedintele Iohannis.

 

Autor Victor Nafiru 12 Decembrie 2014, 15:48 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii