Dincotro bate VÂNTUL?

De Victor Nafiru 21 Aprilie 2011, 22:39 Din vest
După câştigarea alegerilor din 2009, Traian Băsescu ne spunea că nu va fi linişte în mandatul său. Şi preşedintele s-a ţinut de cuvânt. Nu îmi amintesc să fi trecut vreo săptămână fără un scandal, o vorbă aruncată în mahalaua politică sau un eveniment provocat de Cotroceni.

Nici măcar acum, în Săptămâna Patimilor, nu este linişte. Nu mă refer la demisia lui Nelu Ioan Neluţu Botiş - care, între noi fie vorba, ar trebui să se finalizeze cu o cercetare penală ţinând seama de banii încasaţi de soţia şi prietenii fostului ministru -, ci la reţinerea lui Sorin Ovidiu Vântu. Şi nu pentru că SOV ar fi un sfânt ce nu ar merita un astfel de tratament, ci pentru modul în care a acţionat justiţia noastră. Rapid, de parcă acesta ar fi fost singurul caz rămas nerezolvat în instanţele din România.

Dacă Realitatea TV nu l-ar fi demascat pe Neluţu Botiş, este puţin probabil că am fi asistat la reţinerea mogulului. Dar aşa... Parchetul a făcut pe dracu’ în patru şi i-a pus rapid pe procurori la treabă. În două zile, dosarul cu plângerea lui Ghiţă a fost instrumentat, iar Vântu dus cu duba în arest.

Ce să înţeleg din această tărăşenie? Că, în sfârşit, justiţia dă semne că s-a trezit din amorţeala ultimilor ani? Sau că Realitatea TV a devenit un post mult prea incomod pentru guvernanţii portocalii? S-au invocat politica editorială greşită a postului, tendinţa de tabloidizare a sa, dar şi fapte extrem de grave la care s-ar fi dedat patronul: şantaj şi ameninţarea cu moartea. Poate că lucrurile stau întocmai, caz în care Vântu îşi merită soarta. Însă, repet, dincolo de faptele incriminate, mă surprinde rapiditatea cu care s-a mişcat Parchetul. Aceasta în condiţiile în care mii de dosare, ca să nu mai vorbim de plângeri de acest gen, rămân nesoluţionate ani la rând.

Este posibil ca propunerea de arestare să fie acceptată de judecători, caz în care Sorin Ovidiu Vântu va petrece Paştele după gratii. Sincer, nu mă interesează atât de mult hotărârea pe care o va lua instanţa. Mult mai important de ştiut este dacă înregistrările dintre Vântu şi Sebastian Ghiţă au fost făcute de managerul de la Realitatea TV ori de alţii. Ştiţi dumneavoastră cine. Nu de alta, dar să ne lămurim o dată pentru totdeauna despre cum se fac reţinerile şi arestările în România.


 

Autor Victor Nafiru 21 Aprilie 2011, 22:39 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate