Concediu - modelul bahic

De Matei Mircioane 14 Iunie 2011, 22:54 Din vest
Cele mai importante gânduri ale omului aflat în concediu sunt cele privitoare la vreme, la meniul zilei, la temperatura apei, la câţi bani i-au mai rămas în portofel şi, mai ales, dacă să bea aşa cum a făcut până atunci ori să mai facă şi o pauză. Desigur, ficatul şi inima îţi recomandă să te opreşti, prietenii, în schimb, găsesc mereu prilejuri să te îndemne la un pahar de vorbă. Vă sfătuiesc să mergeţi pe recomandările ficatului. Câteva zile cu apă rece de izvor şi cu mai multă salată, în loc de şniţele, pot aduce o nesperată înviorare în trupul şi în spiritul omului.

Desigur, mintea limpede şi spiritul vioi pot produce şi unele neplăceri. În aceste condiţii începi să observi gunoaiele aruncate peste tot, unele lipsuri privind confortul, vezi gropile de pe şosea, începi să remarci diferenţele de opinii politice, sportive şi culturale dintre tine şi ceilalţi, oricare ar fi ei. Începi să te întrebi ce a făcut Consiliul Judeţean, oamenii de afaceri, primăria din Văliug, clasa politică, timp de douăzeci de ani, şi să te enervezi. Deşi nu are nicio legătură cu turismul, începi să fii nemulţumit de justiţie, de reformele din învăţământ şi poliţie, de faptul că nu eşti primit în spaţiul Schengen.

Dacă starea de enervare tinde să crească necontrolat, atunci e momentul să renunţi la regimul de austeritate, autoimpus, şi să iei o bere. Se ştie, chiar şi de la sfatul medicului, că o bere face bine la digestie. Chiar şi informaţiile neplăcute se digeră mai uşor. La a doua bere, vom observa din nou soarele, cerul, vegetaţia şi apa din lac, care, ca prin farmec, devine parcă mai limpede.

 

Autor Matei Mircioane 14 Iunie 2011, 22:54 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate