Ce-mi plac glumele mele!

De Matei Mircioane 21 Martie 2012, 15:28 Din vest
Traian Basescu este diabolic. Vine acum cu aceasta declaratie aiuritoare cum ca i-ar fi propus copresedintelui USL, Victor Ponta, functia de premier. Telespectatorii cad pe spate, cititorii de ziare cad pe burta, iar ascultatorii de radio trag pe dreapta, în parcare, sa-si revina dupa cele auzite, sa cumva, Doamne fereste!, sa faca vreun accident, în urma socului provocat de aceasta stire. Între timp, navigatorii pe internet îsi dau claculatoarele la reparat, ca poate au luat un virus.

Adica, cum? USL se lupta sa ia puterea si când i se da pe tava, o refuza? Am si auzit declaratia televizata a presedintelui Basescu, am si citit stenograma de la consultarile pe care presedintele le-a avut cu liderii USL, dupa demiterea Guvernului Boc. Cer sa fiu crezut pe cuvânt, ca în timp ce citeam stenograma, îl si auzeam pe Basescu râzând: Ha-ha-ha! Uite, eu îl propun pe Ponta ca premier. Ce ziceti? Stimulati de amuzamentul presedintelui, liderii USL râd si ei: Da, da, buna poanta cu Ponta, propus de dumneavostra premier! Si ce faceti, îi dati si UNPR-ul înapoi, ca sa aiba majoritate? Ha-ha-ha si hi-hi-i! E buna gluma, ne mai destindem si noi, presedinte si politicieni, ca si asa avem atâtea treburi grele pe cap, cum ar fi scoaterea tarii din criza. Dar hai sa trecem la lucruri serioase.

Nu am dat citate, stenograma o poate citit oricine, e pe toate ziarele. Am povestit din memorie impresia pe care mi-a facut-o stenograma.

La început, am spus ca presedintele Traian Basescu este diabolic, aceasta în conditiile în care a gândit aceasta miscare ca pe o mutare de sah. Sa faca o propunere pe fond de hai si veselie, evident de neluat în serios, pentru ca mai târziu sa o scoata, pac, la razboiu!

Niciodata nu i-am simpatizat nici pe Traian Basescu si nici pe Victor Ponta, e o chestiune care tine de felul meu de a-i receptiona. Dar fiind ei situati, acolo sus, la trebile tarii, încerc sa-i înteleg la rece. Spun aceasta ca sa se stie ca nu sunt partizanul niciunuia dintre ei. Dar, cum spuneam, daca a fost o mutare, ca de sah, pregatita pentru o urmatoare mutare, atunci Ponta a cazut în capcana.

Însa mai exista o posibilitate. Nu de putine ori l-am auzit pe Traian Basescu facând declaratii despre taieri de salarii sau despre violenta în familie, în timp ce hahaia, nestapânit, de râs. Poate asa o fi felul lui de a fi! Poate ca si-a ratat vocatia de genial clovn tragic, care râde în timp ce o lacrima i se prelinge pe obraz, si, din nefericire, a ajuns doar presedinte. De aceea, va propun sa fim mai atenti la declaratiile excelentei sale. Poate vine cu o declaratie în care îsi anunta demisia, râzând, si noi nu o sa-l credem, presupunând ca e o tot o gluma, din lunga serie de glumite prezidentiale.

 

Autor Matei Mircioane 21 Martie 2012, 15:28 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate