Bombă! Nu, pompă!

De Matei Mircioane 25 Noiembrie 2015, 23:01 Din vest

Un „atentat terorist” cu pompă, care a stârnit hazul unora, indignarea altora, după caz, s-a petrecut la o bancă din Lugoj. Acolo, un reparator de calculatoare şi-a uitat pompiţa de curăţat aparatura, iar aceasta a fost confundată cu o grenadă, declanşând alerta printre poliţişti, pirotehnişti, forţele speciale, care au derulat procedurile corespunzătoare unui atentat cu bombă!

Aş fi scris despre acest eveniment, pe un ton pe jumătate amuzat, pe jumătate îngrijorat, fiindcă, de când cu teroriştii jihadişti, se vede că psihoza s-a instalat în mintea noastră, care începe să o ia razna şi să vadă pericole în tot ce ne înconjoară. Aceasta îmi aduce aminte de psihoza teroristă din decembrie ’89, când nişte colegi de-ai mei au vrut să tragă cu mitraliera în stele, considerând că sunt avioane duşmane.

Pe de altă parte, întâmplarea cu pompa, luată drept bombă (mă rog, grenadă) seamănă şi cu multe articole din presa noastră moderrnă şi contemporană, cu bombă în titlu şi cu pompă de curăţat praful în conţinut.

Aş fi scris despre toate acestea, dacă nu s-ar fi întâmplat incidentul cu avionul rusesc, doborât de aviaţia turcă, incident care schimbă radical datele confruntării globale. Ceea ce s-a întâmplat e foarte grav şi deschide calea spre un război în Siria, război în care se vor înfrunta, direct sau prin interpuşi, Rusia cu Alianţa Nord Atlantică. Simplificând lucrurile, e vorba despre un nou război între americani şi ruşi. Aproape după acelaşi model cu războiul din Vietnam sau războiul din Afganistan. Astfel, ISIS devine doar un pretext pentru confruntarea dintre cele două mari puteri militare globale, conflict care va înghiţi nenumărate vieţi şi tehnică militară

Magnaţii armelor îşi freacă mâinile de bucurie! Urmează o nouă epocă înfloritoare pentru afaceri cu armament! Se bagă bani în producţia de arme, se construiesc fabrici de tunuri, tancuri, avioane, rachete. Se relansează producţia de oţel, creşte cererea de combustibili, se înfiinţează locuri de muncă. Criza economică este învinsă! Cui îi pasă de vieţi omeneşti, când e vorba despre o afacere atât de bănoasă, cum e comerţul cu armament?!

Aşadar, titlul acestui articol e, într-adevăr, o capcană. Pentru că, deşi sub el pare că se ascunde o pompă inofensivă, în realitate e vorba despre o psihoză, posibil indusă intenţionat, care determină lumea să-şi rezolve diferendele cu bomba.

Suntem împinşi să ne omorâm între noi pentru stimularea economiei, pentru „binele” omenirii!

 

Autor Matei Mircioane 25 Noiembrie 2015, 23:01 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii