Băsescu trebuie să plece!

De Matei Mircioane 05 August 2012, 17:15 Din vest
România s-a împărţit în două tabere ireconciliabile. De fapt, în trei, pentru că mai există şi plictisiţii şi dezamăgiţii. Dar, microbiştii politici se comportă ca nişte fanatici suporteri ai două echipe de fotbal. Din păcate pentru mine, nu pot judeca acest „joc" de pe poziţia de „microbist", deoarece aceasta ar însemna să fiu suporterul uneia din părţi. Dar, nu pot să fac galerie nici uneia dintre echipe.

Aceasta deoarece Băsescu - jucătorul, a jucat dur, pe marginea Constiutuţiei, a intervenit direct în deciziile Guvernului, a intrevenit golăneşte într-o discuţie televizată, întrebându-l cu subînţeles pe secretarul de stat de la Sănătate, Raed Arafat, „Ghici cine trebuie să plece?", determinându-l pe acesta să demisioneze. S-a răzgândit în ceea ce priveşte demisia „după 5 minute", în 2007. Răzgândire antologică este şi cea din perioada referendumului de anul acesta, când a dat întâlnire poporului la urne, apoi, recalculându-şi şansele, a declarat că doar el, ca preşedinte ales, are obligaţia să meargă la referendum, neputând să neglijeze această importantă instituţie a statului democratic. Dar, a mai spus că ar fi bine ca poporul să nu meargă la vot. Pe urmă nu s-a mai dus nici el.

Singurele fapte, care se pot pune ca puncte pentru Băsescu, sunt că a reuşit să dea impresia de stabilitate a ţării şi că măsurile de austeritate, într-un fel sau altul, erau necesare.

Până în momentul în care Băsescu a îndemnat poporul să nu meargă la vot, eram hotărât să nu merg la referendum. Şi asta din proprie iniţiativă. Pentru că eram conştient de jocul periculos şi nedemocratic pe care îl făcea USL-ul. Nu are rost să reiau toate acuzaţiile, care, în mare măsură, pe bună dreptate, s-au adus USL-ului, lui Victor Ponta şi Crin Antonescu. Dar, am văzut că Băsescu nu e cu nimic mai bun. Îşi calculează interesul personal, luptând la fel de viclean, ca să nu piardă Puterea.

Astfel că, la referendum, m-am decis să-mi urmăresc şi eu interesul personal. Era şi este clar că PDL-ul nu mai poate reveni în scurt timp la putere, fiind un partid uzat şi compromis. Iar prezenţa la vârful puterii a două părţi antagoniste ţine România în instabilitate, cu consecinţe dramatice din punct de vedere economic. Pierderile economice, cauzate de criza politică, au fost deja calculate la câteva zeci de miliarde de euro! E clar că una din părţile duşmane (da, nu e vorba de părţi adverse, ci de părţi duşmane!) trebuie eliminată. USL-ul se bucură de sprijin popular, iar despre Băsescu am văzut cine este. Prin urmare, cu toate riscurile, cea mai bună variantă pentru România (şi pentru mine) este ca Băsescu să plece. De aceea, am şi mers la referendum şi am votat, cu intenţia de a elimina una din sursele tensiunii.

Dacă, acum, când gâlceava continuă, Băsescu ar avea destulă minte să plece prin demisie, cu atât mai bine. Ar arăta că are spirit de sacrificiu, că nu numai Raed Arafat e în stare să demisioneze cu demnitate. Ar fi, până la urmă şi în avantajul lui Băsescu, pentru că astfel s-ar putea resuscita din punct de vedere politic, plus că şi-ar păstra şi casa de protocol. Eu zic să-l anunţe cineva, care este varianta mai bună: demisia!

 

Autor Matei Mircioane 05 August 2012, 17:15 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate