Bă, eu sunt legea în ţara asta!

De Victor Nafiru 30 Septembrie 2019, 13:40 Din vest

Am văzut şi eu ca tot omul interesat de politica dâmboviţeană, proiectul de lege care prevede decontarea sumei alocate magistraţilor şi personalului asimiliat, a ratei plătite pentru achiziţionarea unei locuinţe, în cazul în care aceştia nu primesc locuinţe de serviciu. M-am crucit şi am citit din nou titlul. Şi iarăşi m-am crucit când am văzut cine este iniţiatorul: senatorul PNL de Caraş-Severin, Marcel Vela.

Înţeleg că e campanie electorală, că fiecare caută să-şi tragă spuza pe turta sa, să se facă cât mai frumos şi mai deştept, dar una e să spui lucruri ce frământă poporul şi alta e să debitezi enunţuri cu caracter de lege. Trec peste momentele de uluială care, între noi fie vorba, rămân dincolo de orice explicaţie pe care Marcel Vela ne-o va da, convins că, ceea ce susţine senatorul liberal e o palmă, (a câta?) dată de politicieni alegătorului român. Una de genul „bă, eu sunt legea în ţara asta“, cum plastic se exprima un parlamentar la un chef.

În timp ce Rareş Bogdan, colegul său de partid, face de ani de zile instrucţie cu magistraţii, Marcel Vela le plânge de milă. Săracii de ei, la venituri de peste 10 mii de lei pe lună, de unde bani să achite rata pentru achiziţionarea locuinţei? Asta îl macină pe parlamentarul cărăşean. Zău, aşa. Bine că senatorul nu iniţiază un proiect prin care să se recupereze şpaga pe care o dau unii la intrarea în magistratură. Pentru Marcel Vela o fi bun acest proiect, nu zic, nu, că aşa ar trebui să-i ajutăm pe toţi care pornesc în viaţă, dar oare de ce nu s-o fi gândit şi la amărâţii care lucrează pe şantiere, la ţăpinarii care dorm în bărăci, pentru că statul nu are să le dea locuinţe? La ei de ce nu s-o fi gândit? Sau la absolvenţii de studii superioare care pornesc în viaţă cu salariul minim pe economie? Pentru ei nu funcţionează aceeaşi unitate de măsură? Înţeleg ce vrea să spună senatorul liberal pentru câteva sute sau mii de voturi în plus, dar nu vi se pare normal ca şi magistraţii să-şi plătescă chiria sau rata? Oare, i-a căutat cineva în pantaloni şi a văzut că au două perechi de coaie şi de aceea merită un tratament preferenţial? Cu ce sunt mai presus aceşti judecători şi procurori decât ceilalţi români? N-aţi vrea cumva să le decontaţi şi hârtia igenică cu care se şterg la cur sau să-i infiaţi până prin cheag?

Proiectul de lege iniţiat de senatorul liberal poate fi încadrat la categoria „Sătulul nu crede flămândului“ şi se alătură altor propuneri liberale  gen: săptămâna de lucru de şase zile. Cu astfel de proiecte hazlii, fie îi îndepărtezi pe oamenii care mai cred că PNL e în stare să conducă ţara asta, fie le ridici mingea la fileu celor din Opoziţie, aşa cum e cazul Olguţei Vasilescu care, la mişto, se întreabă pe pagina sa de Facebook: Câte dosare ai, domnule senator PNL, ca să iţi pui semnatura pe o asemenea lege? Cam cât de rău au reuşit să te sperie?”

Păi, domnule Vela, tocmai Olguţa să vă ia peste picior?

 

Autor Victor Nafiru 30 Septembrie 2019, 13:40 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii