Amintiri împăiate

De Matei Mircioane 25 Noiembrie 2014, 08:34 Din vest

Un nou început de săptămână, după două zile şi jumătate care ar fi trebuit să fie de relaxare. N-au fost, pentru că nu ne-au dat pace ştirile... cutremurătoare. Un cutremur, un elicopter prăbuşit, accidente de maşină. E greu să te detaşezi de atâtea tragedii şi să te declari fericit. Totuşi, există soluţii!

Ce poţi face ca să nu te laşi copleşit de atâtea drame?! Avem exemple din care vedem că se poate! Că fericirea, măcar şi pentru două-trei zile se poate cumpăra. Închizi telefonul, e-mail-ul, feisbucul, şi pleci în Dubai. Sau îţi iei acasă un elefant împăiat!

Un miliardar român a împuşcat un elefant în Africa de Sud, l-a împăiat şi îl aduce acasă. A plătit pentru plăcerea sa câteva zeci de mii de euro. A costat ceva dar merită! E un mod original de a-ţi conserva amintirile. Pui mâna pe trompa elefantului şi îţi aduci aminte de miraculosul safari, cu miros de ploi australe, cu fabuloase apusuri de soare şi animale ucise.

Noi, ăştialalţi n-avem astfel de amintiri. Avem, în schimb, amintiri de la alegerile prezidenţiale din ultimii 25 de ani. Dar, figurile preşedinţilor care au fost se estompează treptat. Ce-ar trebui să facem ca să îl păstrăm mereu proaspăt în memorie, de exemplu, pe Ion Iliescu? Sau pe Traian Băsescu? E drept că n-avem atâţia bani. Dar, după mintea miliardarului român, am putea să punem mână de la mână.

 

Autor Matei Mircioane 25 Noiembrie 2014, 08:34 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii