Mitică există! Face ştiri la Bucureşti

De Matei Mircioane 03 Aprilie 2014, 13:19 Din vest
O situaţie de râsu-plânsu s-a petrecut ieri-dimineaţă, când geografia s-a încurcat cu politica şi a dovedit că Mitică, atât de bine portretizat de Caragiale, există! Nu numai că există, dar a pătruns şi în presă; face ştiri la televiziunile centrale.

„Ştirea bombă” a picat la orele dimineţii (aşa pică de regulă „ştirile bombă”, în zori, când se anunţă şi condamnările la moarte). O televiziune centrală anunţa că DNA face percheziţii în fieful lui Frunzăverde! Ne imaginăm cum preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, şi aşa apăsat de grijile provocate de „statul poliţienesc”, a fost luat prin surprindere de acest anunţ şi a tras, discret, perdelele ferestrei la o parte, ca să vadă DNA-ul pândindu-l pe la colţuri. Şi, ce să vezi! La colţuri erau jurnaliştii locali care, alertaţi de ştirea venită de la Bucureşti, au venit să vadă cum DNA-ul „îl umflă” pe Frunzăverde sau pe Ghiorghioni!

Până la urmă, „ştirea bombă” s-a adeverit, însă, bomba picase în altă parte. La Turnu Severin, unde DNA-ul „i-a umflat” pe preşedintele Consiliului Judeţean şi pe şeful poliţiei din Mehedinţi. Pentru ca „Mitică”, personajul care îşi completează cultura şi îşi adună informaţiile la terasă, la o bere, să aibă parte de confuzie totală, mascaţii l-au ridicat pe preşedintele CJ Mehedinţi, de la casa părintească din Topleţ, Caraş-Severin!

Turnu Severin, Caraş-Severin, Caransebeş,... prea complicat pentru Mitică! Aşa că a dat drumul la „ştire” cu „percheziţiile din fieful lui Frunzăverde”.

La o întâlnire culturală din după amiaza zilei de ieri, amuzat (cum putea să fie altfel!), Frunzăverde a povestit în două cuvinte cum a văzut el întâmplarea: „Azi dimineaţă, după ştirea făcută în stilul caracteristic al miticilor de la Bucureşti, un grup de ziarişti oneşti, în frunte cu Victor Nafiru, pândeau pe la colţuri să vadă DNA-ul cum vine şi face percheziţii la Consiliul Judeţean Caraş-Severin!” Ziaristul Cristian Franţ l-a întrebat pe preşedintele Frunzăverde dacă apreciază că este o ruşine să-ţi faci meseria de jurnalist: „Nu, nicidecum, tocmai de aceea am precizat că erau ziarişti oneşti”, a răspuns Frunzăverde.

Dom-le, mare încurcătură cu numele acesta „complicat” al Banatului de Munte! Se pare că niciodată miticii n-o să-l înveţe. De zeci de ani, „ei” ne spun ba judeţul Caransebeş, ba judeţul Turnu Severin! Ca să le diminueze eforturile de gândire, în urmă cu ceva timp, când încă nu se lansase campania de regionalizare, Walter Fleck, pe atunci jurnalist, a propus ca Mehedinţiul să fie integrat Caraş-Severinului şi să i se spună cumva, ceva, de genul Caranseverin. Ar mai fi o variantă. Să i se spună Caravanserai, locul unde poposesc cămilele, şi astfel să promovăm turismul din Austria până în Australia!

 

Autor Matei Mircioane 03 Aprilie 2014, 13:19 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate