Victor Ponta e „decreţel” sub acoperire! (Vaccinul Băsescu)

De Matei Mircioane 14 Octombrie 2014, 11:24 Din vest
„Decreţeii” vor sufoca România, sistemul de pensii va suferi un şoc în 2032, când un val de cetăţeni născuţi după 1966 va ieşi la pensie! Ştirea creează emoţie printre telespectatori, ca orice ştire despre pensii. Dar, pe lângă aceasta induce un sentiment penibil printre românii născuţi în deceniile şase şi şapte din secolul trecut.

Adică ei, „decreţeii”, ar fi copii lui Ceauşescu, părinţii nu i-au vrut, acum nici ţara nu-i mai vrea! Aflu ştirea de la TV şi am reacţia prostului, îmi calculez vârsta şi răsuflu uşurat; nu sunt decreţel, am scăpat! Aceeaşi reacţie o are şi nevastă-mea, ceva mai tânără, dar scapă şi ea, la limită. Nu e decreţică. Deci, nu intrăm în discuţie, nu vom supraîmpovăra statul cu pensiile noastre, pe care, săracul stat, le suportă şi aşa cu greu. Mă enervez şi-mi zic, cum e posibil să arunci un sentiment de culpabilitate asupra unor generaţii?! Sărmanii, ce-o fi în sufletul lor! Dar, e tot o enervare de om prost, pentru că e pe baza unei ştiri de un cinism fără margini. Nici n-ar trebui să o bag în seamă. Aşa e lumea de astăzi, cinică, totul, şi sănătatea şi educaţia şi cultura se raportează la bani. Totul are un preţ, şi munca şi sexul şi viaţa şi moartea! Evident şi protecţia socială şi pensiile. Ce să mai vorbim de campania electorală! Deci, încerc să uit de ştire şi ascult mai departe la ce se mai serveşte poporului la televizor.

Serveşte Traian Băsescu. În sfârşit, vine cu ştirea bombă, cu „secretul” anticipat de toată lumea: Victor Ponta e ofiţerul acoperit, care candidează la preşedinţie! N-am nicio emoţie. Am senzaţia că ceva nu este în regulă, dar subiectul mă lasă rece. Nu mi-am făcut o părere fermă despre ofiţerii acoperiţi din serviciile secrete, de după 1990. Ştiu doar că au servit în primul rând regimul şi mai puţin ţara. I-a durut în cur de corupţia la nivel înalt, de devalizarea României. Au făcut ceea ce le-a cerut sistemul politic timp de vreo 20 de ani. După capul meu, ar fi trebuit să sesizeze inclusiv faptul că economia, educaţia, sănătatea etc. au fost (şi sunt) cuplate la sistemul politic. Deci, nu se respectă Constituţia, ceea ce pune în pericol fundamentul statului. Dar, şi asta e adevărat că, dacă ar fi sesizat, ar fi sesizat degeaba. Politicienii care au acaparat România au considerat normal ca directorii de fabrici de stat, de şcoli, de spitale etc. să fie numiţi politic. Şi oamenii s-au adaptat. S-au vârât sub pulpana câte unui partid, ca să mănânce o pâine mai albă şi o icră mai neagră. În concediu în Caraibe, dacă se poate (sigur, au fost manipulaţi, n-au ştiut că pâinea albă dăunează sănătăţii)!

Deci, Victor Ponta a fost deconspirat. Depinde de discuţiile de la televizor dacă subiectul va căpăta amploare sau va muri înecat în avalanşa altor subiecte „de senzaţie”. Şi, în acest moment, am o revelaţie: Victor Ponta s-a născut după 1966! E drept că nu imediat după, dar efectele decretului care interzicea avorturile s-au prelungit şi în anii ’70. Prin urmare, Victor Ponta e „decreţel” sub acoperire! Mă aştept ca Băsescu să lanseze şi această acuzaţie. E pe stilul Băsescu. Acuma, ce să facă şi el! E înainte de pensie şi e speriat de faptul că de la anul nu o să mai apară la televizor.

Pe de altă parte, o întrebare mă sâcâie obsesiv: Cât de nociv a fost Traian Băsescu pentru politica din România şi cât de toxici sunt politicienii care se pregătesc să intre în teren. Cel puţin, cu nebunia asta a lui Băsescu am mai aflat nişte lucruri. Despre tehnica manipulării. Eu tot mai sper că Băsescu a fost un fel de vaccin. Doar că nu ştim cât de eficient. Mai aşteptăm efectele.

 

Autor Matei Mircioane 14 Octombrie 2014, 11:24 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii