Spune, spune moş bătrân, spune caii când se fură?

De Victor Nafiru 01 Februarie 2017, 08:45 Din vest

Așa sună un vechi cântec românesc... „Noaptea pe fulgerătură, atuncea caii se fură“. Într-un mod asemănător au purces la ceas de seară și membrii Guvernului Grindeanu care au adoptat în ședința de guvern de marți proiectul de lege privind grațierea și Ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale. S-au purtat ca niște hoți care au furat o părticică din democrația post-decembristă. Au făcut-o pe șestache, introducând cele două puncte pe ordinea de zi în ultimul moment și în dispreț față de cei 100.000 de mii de protestatari ieșiți duminică în București și în țară, față de milioanele de oameni cinstiți și corecți din această țară, față de semnalele și mesajele venite dinspre instituțiile statului de drept și atenționările transmise de cancelariile occidentale. Ordonanța de urgență este o ofensă adusă autorității judecătorești și bunului simț al acestui popor atât de încercat, dar și un sprijin nesperat dat infractorilor apropiați partidului de guvernământ, prin dezincriminarea abuzului în serviciu.

Dovadă că membrii acestui guvern au acționat ca niște tâlhari la drumul mare și nu precum haiducii, întrucât ăia luptau pentru cei săraci nu pentru cei avuți, este și graba cu care au acționat, publicând imediat în Monitorul Oficial, Ordonanța de Urgență. Dacă erau corecți, cinstiți și nu aveau nimic de ascuns, o făceau la vedere și nu mișelește, lovind ca lașii pe la spate, râzându-ne în față nouă, tuturor. Ce înseamnă ce au făcut ei? Că nu omul de rând, care își drămuiește banii de la leafă la leafă, și nici pensionarii bolnavi și cocârjați de atâtea nevoi vor fi beneficiarii acestui act de generozitate venit de la guvern. Și nici măcar hoții care au ajuns în pușcărie pentru o găină sau o pâine, furate pentru a-și potoli foamea, ci funcționarii, polticienii corupți și acoliții lor. Pentru că oamenii simpli nu au cum să comită abuzuri, mai degrabă ei sunt victime ale abuzurilor comise de funcționari statului și politicienii veroși.

De acum încolo, dacă un primar sau un funcționar al statului vor refuza să ne primească în audiență, vor rupe sfidători jalba cu necazurile noastre ori vor chema polițistul local să ne scoată de guler din primărie, legea nu va avea ce să le facă. La fel și în cazul în care Camera de Conturi ori ANAF vor constata că primarul și funcționarul au abuzat de funcțiile deținute. Nu vom mai avea unde să ne plângem de comportările abuzive ale acestor oameni. Și chiar dacă se va găsi cineva să ne asculte, nu ne va ajuta cu nimic, pentru că va fi legat de mâini și de picioare. Pentru că legea nu-i va mai permite să constate abuzul în serviciu, așa cum s-a întâmplat până marți seara. Așa au vrut acest ministru de justiție și acest guvern, susținători ai unui sistem corupt și ticăloșit, vorba lui Băsescu.

Ziua de ieri, poate fi considerată marțea neagră pentru România, ziua în care Guvernul Grindeanu, condus păpușarul Dragnea, a reușit să dea lovitura de stat democrației românești. Dar poate fi și o zi în care, orice sfârșit poate însemna un nou început.

 

Autor Victor Nafiru 01 Februarie 2017, 08:45 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii