Ponta, preşedinte!

De Victor Nafiru 09 Martie 2014, 13:35 Din vest
Preşedintele PSD le-a făcut o surpriză fanelor sale din partid în ziua în care sărbătoreau împreună 8 Martie. Le-a umplut inima de bucurie şi feţele de lumină, anunţându-le că va candida pentru a ajunge preşedinte în locul lui Traian Băsescu. N-a zis-o chiar aşa, ci a dat de înţeles că din PSD, doar el şi Geoană au şanse să câştige cursa. Femeile l-au aprobat cu ropote de aplauze, semn că el va fi alesul pesediştilor şi nu Geoană.

Un moment mai potrivit pentru un anunţ atât de important pentru partid şi ţară, nici că se putea. Este adevărat că într-un partid politica este făcută, aproape în totalitate de bărbaţi, dar să nu uităm că, întotdeauna în spatele lor se află o femeie care, atunci când vrea, obţine tot ce îşi propune.


Vocea a 4.000 de femei adunate la Sala Palatului se va multiplica în următoarele săptămâni şi va deveni o forţă până când se va anunţa numele candidatului PSD pentru alegerile din iarnă. Vocea aceea va povesti la lucru, în faţa blocului, în parc sau în autobuz ce s-a petrecut la Bucureşti, iar alte voci, sătule de guvernări de dreapta, vor duce mai departe mesajul. Victor Ponta şi consilierii săi se pot felicita pentru că au ales un astfel de prilej. Aceasta în condiţiile în care, nu o dată, ci de zeci de ori, premierul a spus şi a repetat că nu vrea să ajungă preşedinte, că menirea lui e să conducă guvernul. Ce să-i faci, aşa este în politică unde, una spui şi alta faci.

De la întâlnirea cu preşedintele partidului, femeile social-democrate din toată ţara au plecat acasă cu convingerea că acesta se va bate fie cu Sorin Oprescu, fie cu Mugur Isărescu, căci despre fostul camarad din USL, Crin Antonescu, premierul nu a suflat o vorbă.

Ce ţi-e şi cu politica asta dâmboviţeană. Până mai ieri Antonescu era candidatul despre care Ponta declara că îl va susţine până în pânzele albe să ajungă preşedinte, iar acum nici măcar nu mai pomeneşte de el când vine vorba de alegerile pentru Cotroceni.

Pentru frumuseţea spectacolului politic, nimerită ar fi o dispută între cei doi, în urma căreia să se aleagă preşedintele. Ar fi interesantă, în primul rând, confruntarea finală, televizată, când, cu siguranţă, şi unul, şi celălalt vor pune pe tapet toate tâmpeniile întâmplate în vremea în care reprezentau un cuplu puternic, precum Năstase şi Ţiriac în tenis.

Aşadar, cele 4.000 de pesediste, cu o marjă de eroare de una-două persoane, au plecat acasă fericite din mai multe motive: Unu, şi-au lăsat bărbaţii la cratiţă şi s-au dus la Bucureşti, care cu autocarele, care cu autoturismele puse la dispoziţie de partid. Doi, au dat mâna şi s-au fotografiat cu premierul şi au glumit cu acesta pe seama blondelor şi, trei, au înţeles că, dacă vrei să ajungi măcar prim-ministru, ca să nu mai vorbim de preşedinte, trebuie, obligatoriu, să te uiţi dimineaţa la desenele animate, precum „Piraţii“ şi „Doctoriţa Pluşica“.

Cât de simplu este totul în România de azi. Inclusiv un scenariu cu Ponta preşedinte şi Băsescu prim-ministru.

 

Autor Victor Nafiru 09 Martie 2014, 13:35 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate