Şi cu banii luaţi...

De Victor Nafiru 07 Decembrie 2017, 08:32 Din vest

Dintotdeauna, cel puternic a reprezentat o atracţie pentru cel mic, pipernicit, neluat în seamă ori neajutorat. Mai mereu, acest tip de personaj caută să se facă văzut dacă nu în compania celui puternic, măcar în preajma acestuia. În copilărie, ne lăudam cu prietenia celui care era mai muşchiulos între puştanii de cartier. Ne dădeam „rotunzi” şi, ori de câte ori ne certam cu alţii sau simţeam că era rost de cafteală, scoteam la interval prietenia cu cel mai tare băiat de pe strada sau cartierul nostru. Şi vrăjeala ţinea, chiar dacă toată prietenia asta ne costa mici atenţii cu care ne răsplăteam protectorul: un măr, o napolitană ori o „muşcă” din sandvişul din ghiozdan.

La fel se întâmplă şi cu politicienii care se dau „cocoşi” la ceas de taină. De pildă, liderul PSD Liviu Dragnea. La începutul anului, Dragnea ar fi plătit bani mulţi să se fotografieze într-un restaurant cu preşedintele Trump. Unii spun că ar fi vorba de un milion de euro, alţii, de mai puţin. Poate că nu suma contează, ci gestul lui Dragnea, cel puternic în România, de a fi văzut la un suc alături de cel mai puternic om al planetei. Aşa a povestit Victor Ponta într-o emisiune televizată care, între noi fie spus, nu a făcut o dezvăluire uluitoare. Astfel de aranjamente diplomatice au mai fost şi vor mai fi. Tot la fel s-a spus şi despre primirile, în patru rânduri, la Casa Albă şi la Palatul Buckingham a lui Nicolae Ceauşescu. Poze de grup, zâmbete, strângeri de mâini, îmbrăţisări, cupe cu şampanie şi...bani. Mulţi bani căci la acest nivel, orgoliile trebuie plătite cu vârf şi îndesat.

Luată ca o ştire de presă, nu aşa zisa dezvăluire a lui Victor Ponta ar trebui să ne surprindă, ci reacţia lui Liviu Dragnea care a atacat în termeni duri ceea ce el a numit ingerinţa Departamentului de Stat al SUA în politica României. Având în vederea derularea evenimentelor începute cu prânzul luat în compania lui Trump şi încheiate cu ultima declaraţie, Liviu Dragnea pare să fie „victima” unei zicale vechi româneşti: „Şi f..., şi cu banii luaţi”. Cu precizare că, banii nu i-a scos din buzunarul lui.

 

Autor Victor Nafiru 07 Decembrie 2017, 08:32 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii