Despre pensii, Boc şi Veorica de la Videle

De Victor Nafiru 07 Aprilie 2019, 10:17 Din vest

Emil Boc a fost unul dintre cei mai înjuraţi şi huliţi premieri pe care i-am avut după 1990. Înjurat şi hulit, deşi nu furase nimic, nu avusese dosare penale, presa nu vorbise despre el că şi-ar fi angajat neamurile pe nu ştiu unde şi nici măcar că ar fi avut restanţe la bloc. Boc plătea pentru tăierile de salarii şi pensii. Pentru faptul că primea şi executa ordinele de la Băsescu. Pentru faptul că în mandatul său Elena Udrea a făcut ce-a vrut, fără ca el să fi intervenit într-un fel sau altul. Puţini au fost cei care l-au privit din punct de vedere al capacităţii intelectuale, al priceperii sale şi tocmai din acest motiv cei mai mulţi români s-au bucurat când Boc a picat.

Au existat şi oameni care nu au făcut asta. Dimpotrivă, l-au ales primar al Clujului, iar încrederea avută de ardeleleni în el a început să dea roade. Clujul s-a deschis pentru Europa, investitorii străini au venit cu sutele, numărul studenţilor a crescut semnificativ. Clujul este considerat cel mai occidental oraş din România, cu dezvoltare economică mult peste media pe ţară, dar şi oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii. Iar dacă a fost făcut vinovat de toate acele nerealizări din mandatul său de prim-ministru, atunci, de bunăseamă că şi Boc are partea lui de „vină“ pentru tot ce s-a întâmplat bun în Cluj în ultimii ani.

Ultima ispravă în materie de administraţie o reprezintă aşa-zisa „Alianţa Clujului“, în fapt o asociere de şapte primării din zonă în vederea realizării proiectului cu tren metropolitan şi metro, pe o porţiune de 43 de kilometri. Tren metropolitan şi metro, în condiţiile în care oraşe importante din România, să nu mai vorbim de nu ştiu ce orăşele, nu au nici măcar transport public de călători. Clujul are de toate, dar mai presus, un primar pe care l-am înjurat la greu pe când a fost prim-ministru.

Pe Emil Boc unii îl înjură şi acum, dar nu am auzit niciun pensionar să facă la fel cu Viorica Dăncilă, pentru faptul că în 2019 majorează pensiile cu nouă luni întârziere. Furt ca în codru, despre care nimeni nu zice nimic, de parcă pe aceşti pensionari i-ar da banii afară din casă. Şi chiar dacă i-ar da, e dreptul lor legal de care nici Viorica, cât e ea de Veorică, nu are voie să se atingă.

 

 

Autor Victor Nafiru 07 Aprilie 2019, 10:17 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii