De ce ies românii în stradă?

De Victor Nafiru 21 Ianuarie 2018, 20:19 Din vest

Dar de ce nu ar ieşi? Doar pentru că e iarnă, e vreme de tot rahatul, pentru că e sâmbătă seara, zi de weekend? Sau, pentru că mai potrivit ar fi să-şi ia iubitele şi amantele de mână, să se piardă printre chefliii unei cîrciumioare şi să rătăcească printre galantarele de la mall? Sau, de ce e nevoie să vină la Bucureşti de la sute de kilometri pe jos, cu trenul sau cu maşina? Doar pentru că ţin cu tot dinadinsul să arate lumii că sunt mai şmecheri, mai oportunişti sau mai destupaţi la minte decât alţii? În sfârşit, pentru ce trebuie să fii vehement împotriva unora care au câştigat alegerile la urne, au luat caimacul şi conduc ţara?

Şi ce dacă este iarnă, sâmbătă seara, frig şi 3.000 de jandarmi care le barează accesul în stradă? Şi în decembrie 1989 a fost la fel, iar pentru asta nu s-au împiedicat de cei ce le stăteau în cale. Ce dacă unii îi consideră şmecheri, oportunişti, sorosişti ori mai cu moţ? Poate că nu au neveste şi nici amante să meargă cu ele în pub-uri, ci doar o dragoste nebună neîmpărtăşită în public pentru limba engleză vorbită de primul ministru al unei ţări care a transformat Videle şi Teleormanul într-o pepinieră de politicieni agramaţi. O engleză vorbită care ne amuză, în loc să ne facă mândri că suntem contemporani cu urmaşii Moromeţilor şi ai lui Darie din lumea desculţă a lui Zaharia Stancu.

Oamenii au venit în Bucureşti de la mare depărtare în speranţa că o vor întâlni pe stradă pe Vasilica Viorica Dăncilă, să o întrebe dacă Germania sau Franţa mai rămân în UE ori au de gând să cedeze locurile lor Iranului şi Pakistanului, dar şi când va semna decretul prin care în Videle se va construi aeroport şi pistă de biciclete, mall şi atelier de împletituri din trestie şi papură. Pentru asta, se merită să vii nu de la sute, ci de la mii de kilometri.

Nu ştiu ce făcea Vasilica Viorica Dăncilă la ora aceea. Cu ce programe de guvernare se lupta, ce interviuri acorda ori ce prăjitură cu dovleac cocea în cuptor. Poate că îşi făcea manichiura şi pedichiura sau poate făcuse chef cu vecinii de pe scara blocului din Videle în care locuieşte. Că aşa ar fi frumos, cu mici şi murături, sărăţele şi bere, clătite şi dulceaţă de prune verzi. Cert este că, Vasilica Viorica Dăncilă nici nu a ajuns bine prim-ministru şi a devenit personaj de poveste. Unul care ne va ţine atenţia trează, la concurenţă cu Bobiţă, Giani, Celentano, Firicel şi Robi din Las Fierbinţi ori cu personajele din „Comici vestiţi ai ecranului”.

 

 

Autor Victor Nafiru 21 Ianuarie 2018, 20:19 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii