Arătoasă şi devreme acasă!

De Victor Nafiru 08 Mai 2018, 18:59 Din vest

De ceva vreme, rubricile de mică publicitate găzduiesc un anunţ care trezeşte cel puţin zâmbetele celui care îl citeşte. Este vorba de un anunţ matrimonial, prin care un bărbat încearcă să-şi găsească o parteneră de viaţă care să-i fie alături la bine şi la rău. Personajul principal al acestui anunţ patetic este un moşulică, cel puţin aşa se recomandă, ce se pregăteşte să intre în clubul octogenarilor.

Nimic rău în privinţa unui astfel de demers, normal într-o societate cu valori şi principii. Nu şi la noi, unde vecinii abia aşteaptă să te bârfească, iar copiii şi rudele să-şi pună întrebări legate de sănătatea mintală a celui în cauză. Dar când e să te ia cu furnicături, iar fluturii din stomac încep să-şi facă de cap, nici că mai contează cei 79 de ani pe care îi are, vârstă de scris memoriile, de tratat reumatismul ori de jucat table şi şeptic în faţa blocului.

Partea romantică a mesajului ne relevă un bărbat de modă veche – galant, manierat şi cu cele mai alese gânduri în materie de poveşti de dragoste trăite ori citite după 1989 în romanele Sandrei Brown. Spre exemplu, la un moment dat spune că intenţiile îi sunt curate şi demne şi caută o doamnă pe care să o poată iubi, o femeie sinceră, sufletistă şi cu speranţe pentru viitor. Că nu îşi doreşte doar o aventură, de dragul unui amor de o noapte sub clar de lună.

După luni şi luni de postare, observ că bărbatul nu şi-a găsit perechea, iar acest lucru naşte două semne de întrebare: ori femeile de 72-76 de ani, pe care şi le-ar dori, nu mai sunt cu capul la măritat şi spălat chiloţii unui moşulică, ori respectivul e pretenţios din cale afară. Adică, nu se mulţumeşte ca doamna să-i fie doar pentru alinare şi ajutor recproc, ci are pretenţii mari de la ea, ca în anii tinereţii: văduvă, să fie credincioasă, cu liceul la bază, (cel puţin), validă (exclus baston şi cadru de metal), să aibă pensie, (adică, fiecare cu banii lui) să fie singură, ba, chiar şi arătoasă şi dacă s-ar putea, vorba unui prieten, devreme acasă.

Acum înţeleg de ce nu-şi găseşte pereche. La atâta romantism, dacă nu mai lasă de la el, are toate şansele să se oblojească singur de durerile de şale şi să-şi fiarbă ceaiul de coji de ceapă, remediu perfect pentru răceală şi tuse.

 

 

Autor Victor Nafiru 08 Mai 2018, 18:59 Din vest
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii